banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Orhan Miroğlu'ndan çarpıcı Kürt analizi

Serkan Üstüner'in haberi...

Çözüm süreciyle ilgili gelinen noktayı değerlendirmek ve katkı sağlamak için İHH (İnsani Yardım Vakfı) Diyarbakır'da  "Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu" adlı bir sempozyum gerçekleştirdi.

Konuşmacılar arasında yer alan gazeteci - yazar Orhan Miroğlu çok çarpıcı bir analize imza attı. Miroğlu konuşmasında Kürtlerin Ortadoğu'da Türkiye haricinde diğer toplumlarda kurduğu ilişkinin bir statü meselesi olduğunu ifade ederken, İran'ın politikasının da 'En iyi Kürt ölü Kürt' politikası olduğunu söyledi.

İşte Orhan Miroğlu'nun o açıklamaları:

Kürt partileri arasındaki en büyük problem: Şiddet eğilimidir. Kürt meselesi 21. yüzyılın küresel meselesidir.

"SİLAH BIRAKMA OLMAZSA OLMAZDIR"

Türkiye'de bu mesele sağlam bir anayasa ile çözüme kavuşacaktır. Bu süreçte de Kürt hareketi mutlaka silah bırakmalıdır. Silah bırakma çözüm için olmazsa olmazdır.

"EN İYİ KÜRT ÖLÜ KÜRT'TÜR"

Buradan hareketle Kürtlerin diğer toplumlarda kurduğu ilişki bir statü meselesidir. Kuzey ve güney Irak'a baktığınız zaman bunu görürsünüz.

Misal İran'ın temel Kürt politikası 'En iyi Kürt ölü Kürt'tür' mantığındadır. Şu anda İran'da 500 Kürt idam edilmeyi beklemektedir.

"EN KOLAY ÇÖZÜM YERİ TÜRKİYE'DİR"

Meselenin en kolay çözümüyse Türkiye'dedir. Çünkü Kürtler bu topraklarda yapılan reformlarla bir statü değil bu toprağın bir parçası olduklarını hatırlamışlardır. Bir kardeşlik hukukuyla tesis edilmiş 1000 yıllık bir birliktelik vardır. Bu yüzden Ortadoğu'da Kürt meselesinde çözümün en kolay ve en yakın yeri Türkiye'dir.

 

 

Kaynak : Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.