banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Org. Başbuğ: Ordu Allahın evini bombalarmı?

 Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Silahlı Kuvvetler'in talimnamelerinin hücumla ilgili bölümlerinde, ''Allah Allah'' diye askere taarruz ettirildiğini belirterek, ''Nasıl olur da TSK camiyi bombalattırmayı düşünür. Bu vicdansızlıktır'' dedi. Başbuğ, ''Biz diyoruz ki demokrasilerde en ideal husus iktidarların seçimlerle, demokratik yöntemlerle yer değiştirmesidir'' derken, ''Darbe iddialarının gündemde kalmasından kim menfaat sağlıyor?'' diye sordu.

Başbuğ, bugüne kadar TSK içinde bilgi sızdırmalar kapsamında açılan soruşturma sayısının 61 olduğunu belirterek, bunlardan 9 tanesinin yargı safhasına dönüştüğünü, 3 yıl hapis cezası alan bir subayın da TSK'dan uzaklaştırıldığını bildirdi. Başbuğ, şu anda 10 kişinin de bu suçlamalardan tutuklu olduğunu söyledi.

"Sızan bilgiler üzerinde eklemeler ve değiştirmeler var" diyen Başbuğ, "Darbe planlarını sızdıranlar ne fayda sağlıyor sorulmalı" sorusunu yöneltti.

Başbuğ, ''Balyoz Planı''na ilişkin iddiaların 7 yıl önceki bir tatbikat planı çerçevesinde olduğunu ifade ederek, iddialarla ilgili soruşturmanın sonuçlarının en kısa zamanda açıklanacağını bildirdi.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Balyoz Darbe Planı iddialarına Kazım Karabekir'in sözleriyle değerlendirdi.

Başbuğ, "Vatandaş gerçeği ara, öğren! Yanlış bilgi felakettir. Önce her işin hakikatı aranmalı. O zaman kendi yolunu bulabilirsin." dedi.

Başbuğ, "2003'te icra edilen seminerle ilgili bir gazeteye iddialar yansıdı. Seminer 7 yıl çönce biraz insaflı ve sabırlı olmak lazım. Her iddiayı inceliyoruz. Kara Kuvvetleri detaylı inceleme yapıyor. Bir hafta içinde sonuçlanmasını bekliyoruz. Bizdeki belgeleri inceliyoruz. İncelememiz kabul etmek anlamına gelmez. Bugün A dediğimizi yarın B diyemeyiz. Kimse bizden bunu beklemesin. Gerçeği tüm açıklığı ile ortaya koyacağımızdan emin olabilirsiniz.

Vicdansızlara sesleniyorum. Allah Allah diye taarruz  ordu Allah'ın evi camiye bomba koyar mı, bomba atar mı? Talimnamemizde var. Bugün bile ordumuz Allah Allah diyerek eğitim yapıyor. İddialar vicadansızlık lanetliyorum. TSK'nın sabrının bir sınırı var. Bu ordu hala elinde silah sınırda bekliyor. Siz bu orduyu nasıl böyle itham edersiniz.

Bizi kimse başka ülkelerin ordularının yerine koymaya kalkmasın. Biz ne Güney Amerika'da bir ülkenin ordusuyuz, ne de Kafkaslarda bir milletin ordusuyuz. Tamam sorunlar var. TSK'ya karşı bazı çalışmalar var.

Ana gündem oldu ama darbe iddialarından hicap duyuyorum. Demokrasilerde iktidar demokrasi ile el değiştirir. Darbe olayları artık geride kaldı, herkes ders aldı. " şeklinde konuştu.

Ahmet Demir / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.