banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Örencikliler imar sorunlarının çözümünü bekliyor

AK Parti İl Teşkilatının Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Urfa mitingi öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Tarihi Göbeklitepe'ye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Örencik köyü sakinleri, düzenlenen basın toplantısı sırasında otele gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Celaleddin Güvenç ile görüşmek istedi.

Basın toplantısından bir süreliğine ayrılan Güvenç, Örencik köylüleri ile görüşerek sorunlarını çözeceğini söyledi. Basın toplantısından sonra AK Parti Genel Başkanı ve Şanlıurfa milletvekili adayı Nurettin Nebati ile görüşmek isteyen köy sakinleri, sorunlarını Nebati’ye ileterek çözüm beklediklerini belirttiler.

Örencik köyü muhtarı Hikmet Kaçar, imar planı ile ilgili Celalettin Güvenç’in valiliği döneminde Bakanlık tarafından alınan kararla, köylerinin imara açılması için kendilerine söz verildiği halde sonradan bu sözün yerine getirilmediğini ileri sürdü.

Kaçar, "Bizden imar planı ile ilgili yüzde 50 terk istendi ve kabul ettik. Bizden Şanlıurfaspor'a 60 dönüm arazi vermemizi istediler onu da kabul ettik. Celalettin Güvenç vali iken verdiği söz ve Bakanlık kararından sonra burada çok yüksek fiyatlarla arazi satışları gerçekleşti. Ama Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı görevine seçildikten sonra imarı onaylamaması üzerine; arazi alanlar arazileri iade etmek isteyince olaylar çıktı ve genç bir insanımızı olaylar sonucu kaybettik. Bundan sonraki süreçte daha vahim olayların olma endişesi taşıyoruz.” dedi.

Sorunlarının çözüleceği sözü verilen köy sakinleri daha sonra oteli terk etti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.