banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Operasyonu görüntüleyen muhabirin darp edilmesine tepki

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, kamuoyuna doğru bilgi ulaştırmak için büyük fedakârlıkla çalışan muhabirlerin sahipsiz olmadığını söyledi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Özel Harekat polislerinin, belirlenen adreslere şafak vaktinde birlikte düzenledikleri operasyonu görüntülemek isteyen İHA muhabiri Mehmet Bulut, yakalanan zanlıların evden dışarı çıkarılması sırasında bir şahıs tarafından saldırıya uğradı.

Emniyet güçlerinin operasyon yaptığı Eyüp sultan Mahallesi’nde haber takibi yaptığı sırada çevrede çok sayıda güvenlik ekibi olmasına rağmen  İHA  muhabiri yakalanan zanlıların bir  yakını tarafından ağır şekilde darp edildi.

İhlâs Haber Ajansı Gaziantep muhabiri Mehmet Bulut’a telefonla geçmiş olsun dileklerini ileten Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, kamu adına görev yapan gazetecilere yapılan saldırının, halkın haber alma hürriyetine düzenlenen bir saldırı olduğuna dikkat çekti.

Yaşanan olay tüm gazetecileri üzdüğünü belirten Ay, “ Muhabir arkadaşımızın haber peşinde koşarken tartaklanması üzüntümüzü ve endişemizi arttırmıştır. Büyük çabalarla halka doğru haber ulaştırmaya çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu saldırı tüm meslektaşlarımıza yapılmıştır. Olaya böyle bakıyor ve böyle değerlendiriyoruz.” dedi.

İHA kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde, evden çıkartılan şahısların, polislerin arasından geçerek İHA muhabirini yumrukladığına dikkat çeken Ay, “TEM, Özel Harekat ve istihbarat polislerine rağmen tehdit ve hakaretlerini sürdüren şahıs, olay yerinden uzaklaşan ve içinde gazetecilerin bulunduğu aracı yumrukluyor. Bu son derece üzücü bir manzaradır. Bu  konuda ihmal olup olmadığı mutlaka araştırılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak, basın mensuplarına yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarına tepki göstermeye devam edeceklerini belirten Ay, “Gazetecilik görevi kutsal bir görevdir. Kimsenin haber alma özgürlüğünü kısıtlama veya engelleme hakkı yoktur. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Muhabir Bulut’un sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.