banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit

Onlarda 'Kızım Geleceğim'dir dediler VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Dr. Halil Özcan, Mehmet Akyürek ve Kasım Gülpınar, AK PArti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Başkan Yardımcıları ve Yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Osman Uludağ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi ve AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Demircan, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, TKDK Şanlıurfa temsilcisi Mehmet Ekinci, Proje Koordinatörü Zeynep Müjde Sakar, Gençlik ve Spor Bakanı Müşaviri Enes Şişman, İş Kur İl Müdürü Necdet Karasevda ve çoğunluğu kadın vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Toplantını açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Zeynep Müjde Sakar, katılımcılardan proje için destek isteyerek, amaçlarının farklı başlıklardaki bölgenin kanayan yarasını iyileştirmek olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, kadınların dünyadaki yerine dikkat çekerek yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından projeye emek verenlere plaket takdim edilirken,  Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Demircan, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Halil Özcan’ın konuşmacı olduğu kadın ve şiddet konularında panel düzenlendi.

Panelde konuşan Kasım Gülpınar,  TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Üyesi olduğunu hatırlatarak; Bu komisyonda yer alarak bazı ön yargıları değiştirdim. Hayatımda hiş şiddete karışmadım. umarım dışardan da öyle görünüyorum" dedi.

Panelde Kadın ve Şiddet,  Töre ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde Kadının Durumu, İslam ve Kadın, Yetki ve Karar alma sürecinde kadın, Erken Evlilikler ve Akraba Evlilikleri konuları işlendi.

Prof. Dr. Mazhar Bağlı; "Dünyanın en gelişmiş demokrasisine sahip olduğunu ifade ABD'de kadına şiddetin daha yüksek olduğunu istatistikler söylüyor. Orada biri okulu basar katliam yapar. Caninin biri katliam ayptı derler. Burada biri birini öldürür, İşte müslümanlar böyle, töre ve namus diye insanları öldürürler" diyerek çarpık zihniyeti anlattı.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Demircan ise islami anlayış ile töre arasındaki yanlışları hadis ve ayetlerle açıkladı.

Son konuşmacı AK Parti Şanlıurfa milletvekili Dr. Halil Özcan Yetki ve Karar alma sürecinde kadının söz sahibi olmadığını belirtti. Bu anlayışın mutlaka değişmesi gerektiğini kendisinde örnekler vererek anlattı.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.