banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Onlar hep apardılar!..

Zaman zaman türkülere ve şiirlere konu olan bu şofölerin zamanla herkesin araba kullanabiliyor olmaları nedeniyle hep geri plana itildiler. Urfa'lı sanatçı İbrahim Tatlıses'in geçmişte okuduğu "Yallah Şoför, apar beni" bestesi halla halk dilinde söyleniyor...

Sosyal medya'daki şoför Ahmet Kaya'nın paylaştığı bir paylaşım büyük bir beğeni topladı.

Kendisi de makam şoförü olan Kaya yaptığı paylaşımda; "Şoförlük en zor ve çok yorucu bir mesleklerden biridir. Patron veya amirle 24 saat yolculuk yapan, hafta sonu, gece ve gündüzü belli olmayan, hazır kıta bekleyen, en çok yorulan, gece geç saatlere kadar aç kalan, mesaisi olmayan bir meslektir. " diyor.

İŞTE O PAYLAŞIM

ŞOFÖR
Şoförlük en zor ve çok yorucu bir mesleklerden biridir. Patron veya amirle 24 saat yolculuk yapan, hafta sonu, gece ve gündüzü belli olmayan, hazır kıta bekleyen, en çok yorulan, gece geç saatlere kadar aç kalan, mesaisi olmayan bir meslektir. Şoför aynı zamanda patron veya amirin sır köpü ve en yakın elemanıdır. Patron veya amirlerin öncelik verdiği, kolladığı, güvendiği veya güvenmediği, hiç hesaba almadığı hor gördüğü kişilerdir. Şoför olmayınca hayatın duracağını, karşınıza gecesini gündüzüne katıp sofranızdaki sebzeyi meyveyi getiren jetçi, bir gün çocuğumuzun mamasını getiren kamyon şoförü, hani kimseye emanet edemediğiniz eşinizi, kızınızı emanet edip gönderdiğiniz otobüs şoförü, çocuklarınızı götüren servis şoförü, oturduğunuz mutlu yuvanızın kumunu, tuğlasını getiren hafriyatçı, hatta giydiğiniz kıyafeti bile sizlere getiren şofördür... Hastan olur çocuğun doğar ambulans şoförü hepsini yapar, vefat edersin cenaze arabasını şoför götürür... Bu kutsal görevi yapan insana ADAMIN HASI hor görene ise NANKÖR denir... ŞOFÖR AYAKTA ALKIŞLANACAK EN KRAL İNSANDIR.

Kaynak: www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.