banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

ÖNEN SURİYELİ MİSAFİRLERİ UNUTMADI

Türkiye’nin tanınmış büyük Kuyumcularından Atasay Kuyumculuk sahibi adına kurulmuş olan Atasay Kamer Vakfı 23 ve 24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Emin Önen, mübarek Ramazan ayında ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Akçakale’ye  sığınan Suriyeli ailelere, içersinde pirinç, nohut, mercimek, fasulye, zeytin, salça, bulgur, makarna, irmik ve ay çiçek yağı bulunan Bin Adet gıda kolisini yerli ve Suriyeli aileye ulaştırarak dualarını aldı.

Gönderilen yardım kolileri  Akçakale belediye ekipleri tarafından tespit edilen yardıma muhtaç ailelere kapı kapı  dolaşarak teslim ediliyor.

Akçakale’ye  sığınan Suriyeli aileleri sevindirmeyi düşündüklerini belirten Emin Önen, “Atasay Kamer Vakfı olarak. Bu yılda ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ilçemize sığınan Suriyeli aileleri de unutmadık, onların acılarını, yoksulluklarını bir nebze de olsa unutturmak istedik. Büyüklerimiz, -Mal, gurbette vatandır. Fakirlik vatanda gurbettir. Bir kimse fakirse, nerede olursa olsun gariptir- buyuruyor. Bizde ülkemizde garip olan Suriyeli misafirlere elimizden geldiğince gıda yardımında bulunmaya çalıştık. İnşallah faydamız olmuştur. Allahu Teâlâ hiç kimseyi yurdundan, yuvasından, çoluk çocuğundan etmesin. Biz; Kürt-Türkmen-Arap ayrımı yapmadan ilimize sığınan kardeşlerimizi sevindirebilmek için çam sakızı çoban armağanı misali elimizden geleni esirgememeye çalışıyoruz. Bu arada, yardım kolilerinin dağıtımında arkadaşlarımıza yardımcı olan Akçakale Belediye Başkanı Ecz. Abdülhakim Ayhan’a da teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Akçakale belediye başkanı Ecz.Abdulhakim Ayhan İse; “Öncelikle bu mübarek Ramazan ayında ilçemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizi unutmayarak gıda yardımında bulunan Atasay Kamer Vakfı  23 ve 24’cü dönem  Milletvekilimiz Sayın Emin Önen’e candan teşekkür ediyorum. Arap-Kürt-Türkmen ayrımı da yapmadıkları için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bu mübarek günlerde Suriyeli kardeşlerimizin yaralarına azda olsa merhem olmaya çalıştılar. Bizlerde elimizden geldiğince misafirler kardeşlerimize yardımcı oluyoruz zaten. Biz sadece sınır kapımızı değil, evlerimizin de kapılarını açtık, hatta gönlümüzü onlara açtık. Allah onların da yardımcıları olsun. Bu mübarek günler hürmetine inşallah bir an evvel yurtlarına dönerler” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.