banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

'Önceliğimiz dul ve yetimlere sahip çıkmak'


Suriye’de yaşanan karışıklıklardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin yaşam mücadelesi devam ediyor. Şanlıurfa Valisi Küçük, Kobani’de IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan Kobanililerin sorunlarının çözümünün için kurulan Kobanililer Dayanışma Merkezini ziyaret etti.

Haliliye ilçesinde yeni kurulan merkeze saat 14.00'de gelen Küçük’ü çok sayıda Kobanili karşıladı. Burada Kobanlilerle konuşan Küçük’ün sözleri tercüme edildi.

Kobani’nin şu an yaşanılacak durumda olmadığını hatırlatan Küçük, “Şu ana kadar Kobani’ye dönüş yapan 75 bin kişi var. Ama bunların çoğu Türkiye’ye dönmek için tekrar müracaat ettiler. Yani savaşın bitmesi sorunların bitmesi anlamına gelmiyor. Gerek o bölgenin yeniden inşa edilmesi gerekse de Türkiye'de yaşayan Kobanililerin yaşamlarını sürdürebilmesi için sizin bize bizim de size destek vermesi gerekir.” Dedi.

Valilik olarak tek kurumla muhatap olmanın yaşanan sorunların çözümü noktasında daha faydalı olacağını belirten Küçük, birinci önceliklerinin dul ve yetim çocuklara sahip çıkmak olduğunu söyledi.


Böyle bir merkezin açılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Küçük, Kobanililerin değişik isimlerde dernekleşmesi yerine tek çatı altında toplanmasının daha iyi olacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.