banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Ölmek için Allah’a dua eden kadınlar


Çocuk yaşta evliliğin tespiti için yapılan araştırmalarda dünyada her 3 kızdan birinin çocuk gelin olmasına rağmen bu meselenin sadece Suriye özgü olduğunu hem de savaşın mağdur kadınlarının sorunlarının konuşulduğu panelde batılı konuşmacılar tarafından ısrarla iddia edilmesi dikkatlerden kaçmadı.
4 yıldır savaşın en karanlık yüzünün yaşandığı Suriye'de yüz binlerce kadın ya evlat acısı yaşadı ya cinsel tacize uğradı ya da işkence gördü. Bunların hiçbirini yaşamayan kadınlar çevresinde bu tür ahlaksızları gördükleri için vatanlarından oldular.
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği Savaşın Mağdur Ettiği Kadınlar paneli gerçekleşti. Gerek Batılı yetkililer ve gerekse bunlara yakın Türkiye'de faaliyet gösteren kurum temsilcileri Suriyeli kadınların yaşadığı işkenceyi, tacizi, öksüzlüğü, gurbeti, travmayı hiçe sayıp "kadınlar suç sizde" dermişçesine sunumlar yaptılar. Savaşın asıl mağdurları olan kadınları savaşın nedeniymiş gibi göstermeye çalıştılar Batı'nın iki yüzlülüğünü bir kez daha gösterdiler.
ÖLMEK İÇİN DUA EDEN KADINLAR
Haykırış belgeseli ile tüm dünyaya Esed rejiminin sivil mahsum insanlara, çocuklara ve kadınlara yaptığı zulmü aktaran, mazlumların sesi olan Tülay Gökçimen, Suriyeli kadınların savaşın biran önce bitmesi ve edepleri ile ölebilmek için Allah’a dua etiklerini söyledi. Tek istekleri onurları ile ölmek olan bu kadınların sorunlarını çocuk gelin meselesinde toplamak bu insanlara haksızlık olacaktır.
ÇOCUK GELİN VAKALARI VE EN ÇOK RASTLANAN BÖLGELER
Çocuk evlilikleri dünyanın her yerinde görülen küresel bir sorun. Bu evlilikler bir yerde kız çocuklarının kendilerinden dört-beş yaş büyük erkeklerle evlendirilmesi şeklinde görülürken, başka yerlerde koca, genç bir erkek, orta yaşlı bir dul ya da kaçırdığı kız çocuğuna tecavüz ettikten sonra kendisinde onun eşi olma hakkını bulan biri olabiliyor. Evliliklerin bazıları ise sadece ticari alış veriş mantığıyla gerçekleştiriliyor. On yaşındaki bir gelin karşılığında silinen borç ya da ortadan kaldırılan kan davası gibi.
BM’nin de araştırmalarında yer verdiği gibi dünyada her üç kızdan biri çocuk gelin olmak zorunda kalıyor. Çocuk gelin vakaları Orta-Doğu-Batı Afrika ve Güney Asya ülkelerinde yüzde 70’i aşmakta.

Kaynak : Ökkeş Koska/ Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.