banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş

Öldürülen Suriyeli gazetecinin abisi de tehdit ediliyor

Şanlıurfa’da haftalık yayın yapan Ayn El Vatan Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Abdulkadir, Şanlıurfa’da bir evde kafaları kesilmiş halde bulunan gazeteci kardeşi ve arkadaşının öldürülmesiyle ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuştu.

Yaşanan dramı tüm insanlara duyurmak istediğini belirten Ahmet Abdulkadir, kardeşinin olayıyla ilgili basında çıkan bazı haberlere tepki gösterdi.

Kardeşinin üç Suriyeli tarafından katledildiğini ileri süren Abdulkadir, asıl cinayeti işleyenin ise IŞİD üyesi Tlas Soxo isimli Suriyeli bir şahıs olduğunu, IŞİD’in Arap ülkelerindeki bir sitede kardeşinin cinayetini üstlendiğini söyledi.

Abdulkadir, o gece yaşanan olayı ise şöyle anlattı: “IŞİD zaten iki yıla yakındır bizi tehdit ediyordu. Daha sonra IŞİD, Tlas Soxo isimli Suriye’nin Rakka kentinde yaşayan bir şahsı kısa bir süre önce gizlice Türkiye’ye göndermiş. Şanlıurfa’ya gelip kardeşimi bulmuş onu çok sevdiğini falan söylemiş ve onunla arkadaş olmuş. Yaklaşık 1,5 ay boyunca arkadaşlığını devam ettirmiş. Ama asıl niyeti kardeşime tuzak kurup katletmekti. En son o gece kardeşimi ve gazeteci arkadaşını kiralık tuttuğu eve yemeğe davet ediyor. Yemekleri yedikten sonra eve aldığı şahısla birlikte kardeşimi ve arkadaşını vahşice katletmişler.”

Katledilen gazeteci kardeşinin yaklaşık 2 yıl önce Suriye’nin Rakka kentinde kameramanlık yaparken IŞİD tarafından esir alınıp büyük işkencelere maruz kaldığını belirten Abdulkadir, daha sonra kardeşinin serbest bırakıldığını ve o günden sonra kaçıp Türkiye’ye sığındıklarını söyledi.

Yapılan işkencelerden sonra kardeşinin çalıştığı gazetede IŞİD’in yaptığı yanlışları kaleme aldığını belirten Abdulkadir, bu saatten sonra IŞİD’in sürekli kendilerini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Kardeşini katleden şahsın kaçtığı Suriye’de kendisine sürekli tehdit mesajı gönderdiğini ifade eden Abdulkadir, bu konuda emniyete başvurup gerekli güvenliğin sağlanmasını talep edeceğini söyledi.

‘Giden canlar bir daha geri gelmez’ diyen Abdulkadir, dünyadaki tüm savaşların ve ölümlerin son bulmasını istediğini söyledi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.