banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Ölçü Aleti Uyarısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Şanlıurfa İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi: 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu' nun 9. maddesine göre akaryakıt sayaçları , LPG sayaçları, yüksek çekerli vasıta baskülleri (kantarlar), II.sınıf teraziler (kuyumcu terazileri ), taksimetreler, III. Sınıf teraziler (barkod veren market terazileri) ve çekeri 2000 kg’ dan yüksek olan basküllerin periyodik muayene ve damgalamaları 2 yılda bir yapılmaktadır. Periyodik muayene süreleri dolmuş olan ölçü ve ölçü aletleri sahiplerinin, sürenin dolduğu yılı izleyen Ocak ayının başından Şubat ayının son günü mesai bitimine kadar, Müdürlüğümüzden temin edecekleri müracaat dilekçelerine muayene ve damga ücretlerinin Muhasebe Birimlerine (Defterdarlık/ Muhasebe Müdürlüklerine) ve Yerinde Muayene Giderlerinin yatırıldığına dair makbuzu ekleyerek, Müdürlüğümüze şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Periyodik muayene zamanını geçiren ve periyodik muayene için müracaat etmeyen ölçü ve ölçü aletleri sahibi veya ilgililer hakkında 3516 sayılı ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 15. maddesinin (c) bendine göre “Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullanan kişiye, (2013 yılı için) her bir ölçü aleti için 1464,00( bindörtyüzatmışdört Türk Lirası) İdarî para cezası verilir. Ayrıca bıı ölçii aletlerine el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilirdenilmektedir.

Periyodik muayene başvurusunu yaparak cezalı duruma düşmemeniz için en geç 28 Şubat 2013 günü mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze müracaat ederek damga ücretlerini yatırmak üzere resmi yazı alarak muhasebe birimlerine yatırmaları ayrıca Ziraat Bankası nezdinde bulunan İl Müdürlüğü Hesabına Yerinde Muayene Ücretini yatırarak dekontları ile birlikte en geç 28 Şubat 2013 günü mesai bitimine kadar Müdürlüğümüze müracaat etmeniz gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.