banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Olaylardan olumsuz etkilenen koçerler barış çağrısı yaptı

Son zamanlarda bölgede artan şiddet olaylarından olumsuz etkilenen Bitlisli koçerler, barış çağrısı yaptı. Yaylalarda hayvancılıkla geçimini sağlayan koçerler “Artık yeter! Barış istiyoruz” dediler.

Yaşayan olaylardan memur, yolcu taşıyan firma sahipleri, inşaat sektöründe çalışan müteahhit, taşımacılık sektörü, dükkan çalıştıran esnaf, dağda hayvancılık yapan göçebelere kadar herkes olumsuz etkileniyor.

Yaşanan olayların en büyük mağdurları ise sivil halk oluyor. Özellikle yaylalarda ve dağlarda göçebe hayatı yaşayan koçerler, en çok etkilenen kesimlerden biri oluyor. Yaşanan şiddet olaylarından dolayı kendilerinin ve hayvanlarının can güvenliği olmadığını dile getiren koçerler, bir an önce şiddet olaylarının durdurulmasını istiyor.

Bitlis merkeze bağlı Yücebaş (Hartikoh) Köy yayasında kalan koçerlerden İzzettin Alpağut, tüm Müslümanların kardeş olduğunu, kardeşler arasındaki bu şiddetin bir an önce son bulması gerektiğini belirtti.

Alpağut, şöyle konuştu: “Biz barış istiyoruz. Bu kadar annelerin, babaların ve kardeşlerin gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Bizler zaten kardeşiz. Bu kardeşliğimizin arasına nifak girmesini arzulamıyoruz.  Çanakkale’de dedelerimiz beraber savaştılar. Orada şehit oldular. Biz Türkler ve Kürtler kardeşiz. Birbirimize kız verip almışız. Et ile tırnak gibiyiz. Biz birbirimizden ayrılmayız.” dedi.

Sıdık İmaç ve Cemal Alış ise artık bu dağlarda silah seslerini duymaktan rahatsız olduklarını ve barut kokusu yerine yaylalardaki çiçek kokusunu koklamak istediklerini vurgulayarak, “Bu ülke hepimize yeter. Kardeşçe yaşamak istiyoruz.  Bu yaylalarda korkuyla değil, güvenle gezmek istiyoruz. Neden kendi topraklarımızın üzerinde korkuyla yaşayalım? Artık yetmedi mi bu kadar insan katledildi? Bunların hiçbirinin olmasını istemiyoruz. Hiç kimse ölmesin. Hiçbir anne ve baba evlat acısıyla yaşamasın.” diye şiddet olaylarına tepki gösterdiler. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.