banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Son dönemlerde artan şiddet, çatışma ortamı ve can kaybı olaylarına karşı aralarında Siyasetçi, Sivil Toplum Kuruluşları, bazı ODA başkanları, kanaat önderleri, muhtarlar, yazarlar, din adamları, iş adamları, sanayici, üretici ve çiftçi temsilcilerinden oluşan. Mardin Sağduyuya Çağrı Oluşumu  ortak bir deklarasyon yayınlayarak, birlik, beraberlik, kardeşlik, barış ve huzur ortamın bozulmasına sessiz kalmayacakları mesajını verdiler.

Başlayan olayların başta bölge olmak üzere ülke genelini yeniden ateş yerine döndürdüğü ifade edilen açıklamada, "Acı ve gözyaşı yüreklerimizi dağladı. Şiddetin tekrar başlamasıyla başta bölge İnsanları olarak en çok Kürtler can ve mal kaybı yaşıyor. Geçen 30 yıllık tecrübe hepimize gösterdi ki silahla, ölümle hiç bir sonuç alınamaz. Bölge insanları barış, huzur, kardeşlik istiyor. Bölgemizde yeniden başlayan şiddet ve ölümlerden büyük acı, üzüntü ve endişe duymaktayız.” ifadelerine yer verildi.

Olaylarda en fazla zarar görenlerin yine Kürtler olduğu vurgulanan açıklamanın devamında, "Mardin Sağduyuya Çağrı Oluşumu olarak PKK yetkililerine çağrıda bulunuyoruz. Yerleşim alanları olan il, ilçe ve köylerde yapılan eylemler sonucu ölen İnsanlar Kürt, dükkânı kapattırılan, yakılan evine ekmek götüremeyen çocukları aç kalan Kürt, sokak eylemlerinde 9,10 yaşlarında bombalarla, mermilerle ölen çocuklar Kürt’tür.  Hal böyleyken şehir merkezlerinde meydana gelen can ve mal kaybı nedeniyle Kürt halkının büyük çoğunluğu son zamanlarda siyasetçisiyle, sivil toplumu, aydınlar, kanaat önderleri ve duyarlı kesimler PKK'nin başta şehir merkezleri olmak üzere her türlü silahlı eylemleri durdurma çağrıları yapıyor. Aynı çağrıları Mardin Sağduyuya Çağrı Oluşumu olarak bizler de destekliyor ve PKK'nın her türlü şiddet içerikli eylemlere son vermeye çağırıyor ve bekliyoruz.” denildi.

Açıklamada son olarak, "Şiddetin durmasıyla çözüm sürecinin kaldığı yerden başlaması için ve bölgemizdeki barışın tesisi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. “Yeter Artık, Êdi Bes e” Analar ağlamasın, Kürt çocukları korkuyla değil güvenle sokaklarda, parklarda oynasın ve okuyup büyük adam olsunlar diyoruz. Barış ve kardeşlik adına çaba gösteren ve gösterecek herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.” ifadelerine kullanıldı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.