banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Olaylar inşaat sektörünü de vurdu

Yaklaşık bir senedir devam eden gerginliklerin tüm iş sektörlerini olumsuz yönden etkilediğini belirten inşaatçılar, en büyük zararın inşaat sektörüne olduğunu belirttiler. 

İnşaat sektöründe malzeme satan Kahraman Rüzgar, geçen sene 6-8 Ekim olayları, 7 Haziran seçimleri ve seçimler sonrası hükümetin kurulamamasıyla yaşanan son olayların en çok inşaat sektörünü etkilediğini söyledi.

Büyük inşaatların tamamıyla durduğunu belirten Rüzgar, “Bölgenin durumu parlak olmadığından yatırımcılar yatırım yapmaktan çekiniyor. İşlerimiz tamamen durma noktasındadır. Özellikle bölgede 6-8 Ekim olayları ve sonrası tüm sektörlerde olduğu gibi bizde iş yok. Bu olaylar en çok inşaat sektörünü vurdu. Malzeme satışından inşaat yapılışına kadar işler yüzde 10’a kadar düşmüş. Olaylar devam ettikçe işlerin rayına oturacağına inanmıyorum. Elimizde başka çare kalmadığından önümüzdeki seçime umutla bakıyoruz.” dedi.

“Yerli iş adamları bile bölgeye yatırım yapmaktan çekiniyor”

Batman ve bölgede inşaat sektöründeki yatırımları değerlendiren Rüzgar, “Bir sene öncesine kadar yatırımcılar Batman’a yatırım yaparlardı. Şimdi bölgenin yerli iş adamları bile Batman ve bölgeye yatırım yapmaktan çekiniyorlar. Olaylarla birlikte inşaat sektörlerinin durgunluğu demir fiyatlarını düşürdü. İnşaat malzemeleri arasında özellikle demir doların ve işin yükselişi-inişiyle alakalıdır. İşin artmasıyla demirin fiyatı yükselir, düşmesiyle de fiyatta iniş olur. Bu durumda demir fiyatı, yüzde 20’si dolara, yüzde 80’ni ise işin olup olmamasına bağlıdır.” ifadelerini kullandı.

İnşaat sektöründe işlerin yüzde 10’a düşmesinin bir sebebinin de hava manya planı olduğunu vurgulayan Rüzgar şunları söyledi: “Batman’da daha önce alınan arsalar 8-9 katlı olarak alındı. Yaklaşık son bir sene hava manya etkisiyle neredeyse 2-3 kata kadar düşmesi inşaat sektörünü etkiledi.” (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.