banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Kurban Bayramı’nda fakirlere et dağıtırken, PKK'liler tarafından hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davası, Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı. Sanıkların ifadesinin alınmasıyla başlayan davada, daha önce itirafta bulunan sanıkların suçlamaları reddetmeleri dikkat çekti.

Suçlamaları reddederek çelişkili ifadelerde bulunan sanıkların müşteki avukatların sorularına da cevap veremedikleri görüldü.

Duruşmaya ara verilmesinin ardından basına bilgi veren müşteki avukatları, davanın sadece 40-50 sokak tetikçisiyle sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, daha etkili bir soruşturmayla olayların tüm sorumlularının yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Yapıcıoğlu: Davanın takipçisi olacağız

Verilen aranın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi  (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu, davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Daha geniş olaylar yaşanmasına rağmen bugünkü davada sadece 4 kişinin katledildiği bir kişinin yaralandığı lokal bir olayla ilgili yargılama yapıldığını ifade eden Yapıcıoğlu, olayların çok yaygın olarak yaşandığını ve çok sayıda kişi hayatını kaybetmesine rağmen olayların aydınlatılmadığını ve bunlarla ilgili olarak henüz kimsenin yakalanmadığına dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, diğer olaylarla ilgili olarak da etkili bir soruşturma yapılmasını ve onların da faillerinin yargı karşısına çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

"Bu aşamaya kadar adil bir yargılama yapılmadı"

Müşteki avukatlarından Abdulgani Orhan, mahkemede sanıkların ifadelerinin tamamlanmasının ardından savunma yapılacağını ve bu savunmaya karşı avukatların ortaya koyacağı taleplerle davanın şekilleneceğini belirterek, mahkemenin bu taleplere vereceği cevapla adil bir yargılama yapılıp yapılmayacağının ortaya çıkacağını söyledi.  

Orhan son olarak, şu aşamaya kadar adil bir yargılama yapılmadığının belirterek duruşmaya verilen aralarda yapacakları açıklamalarla kamuoyunu bilgilendireceklerini ifade etti.

"Olay 40-50 sokak tetikçisiyle sınırlı kalmamalı"

Şu ana kadar süren duruşmada sanıkların bir kısmının ifadelerinin alındığını ve sanıkların üç maymunu oynadığını belirten müşteki avukatlarından Murat Sadak ise, duruşmanın müdafi avukatlarının savunması ve kendilerinin talepleriyle devam edeceğini dile getirdi.

Kendi taleplerinin olayın sadece 40-50 sokak tetikçisiyle sınırlı kalmaması olayın tüm sorumlularının dosyaya dahil edilmesi olduğunu söyleyen Sadak,  "Soruşturmanın genişletilmesi ve suç vasfının insanlığa karşı suç olduğunu beyan edeceğiz. Bu kapsamda soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunacağız." dedi.

6-7 Ekim olayları HDP'nin sokağa çıkma çağrısıyla başlamıştı

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-8 Ekim olaylarında; Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak’ın vahşice katledilmesi olayına karıştıkları belirtilen (tespit edilen) 22’si tutuklu, 7’si tutuksuz, 5’i firari 34 sanık yargılanıyor.

Ankara 10. ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemelerinin birleştirilen salonda görülen duruşmada tutuklu sanıklar Mecnun Akkoyun, Sedat Çoban, Ali Güler, Hasan Uyanık, Mahsun Kurt, Ahmet Tura, Uğur ve Ümit Doğanay, Abdurrahman Turan, Abdurrahim Pamuk, Abdurrahman ve Abdulvahap Turan, Hasan Aldemir, Cihan Yıldız, Burhan Dicle, Remzi Özşan, Mehmet Şah Yüce, Ali Karakurt, Rıdvan Baş, Mehmet Çağlar, Resul Savur, Erkan Balaban ve tutuksuz sanık Ahmet Biçici hazır bulundu.

Tutuklu sanıklar Hasan Okçu ile Ahmet Tanrıverdi de duruşmayı bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla izledi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.