banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Öğretmenler Günü münasebetiyle Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy yayınladığı kutlama mesajında, eğitimin toplum yaşayışında yer edinmek için edinilen bilgi, beceri, düşünce ve davranış biçimlerinin şekillenmesinde en önemli süreçlerin başında geldiğine vurgu yaptı.

Okumanın sadece ilim öğrenmekle sınırlı olmadığını mesajında ifade eden Tatvan Belediye Başkanı Aksoy, “Bireyin toplumsal hayatta sergilediği ahlaki, dini ve hoşgörü davranışlarının da eğitimden geçtiğinin bilinmesi gerekmektedir. Yüce Rabbimizin de ilk emrinin "Oku" olması öğrenmenin önemini göstermektedir. İnsanlığın her alandaki gelişiminin yanı sıra, ülkelerin kalkınması, kültür ve medeniyetin inşası eğitimle ve eğitimli insanlarla mümkün olduğu bilinmelidir. İnsanlığın ortak mirası olan bilginin yanı sıra ahlaki, sosyal, kültürel değerlerimizin yeni nesillere aktarılmasında öğretmenlerimizin payı büyüktür.” Dedi.

Öğretmenliğin; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan en onurlu mesleklerden biri olduğunu belirterek,  “Büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimiz, çocuklarımızı yetiştiren, verdikleri eğitimle topluma şekil veren yüce bir görevin fedakar temsilcileridir. Geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz yurdun en ücra köşelerinde fedakârca çalışmakta, bulunduğu yerdeki insanlara yeni ufuklar açmak için çaba harcamaktadırlar. Dolayısıyla, ülkemizin her yönden gelişmesine vesile olmaktadırlar. Çünkü sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkaracak ve ülke hizmetine sunacak olan bizleri yetiştiren öğretmenlerimizdir.”  İfadelerine yer verdi. (Menderes Beysülen-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.