banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır Sur ilçesinde meydana gelen çatışmalarda eğitim kurumlarının hedef alınması hakkında açıklamalarda bulunan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş, okulların hedef alınmasının cahilleştirme politikası kapsamında olduğunu ve bu politikanın tutmayacağını belirtti.

Okullara yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu dile getiren Eğitim Bir Sen Diyarbakır Temsilcisi Yunus Memiş, “ 90’lı yıllardan beridir örgütün sürekli, bölgenin cahilleştirme politikası kapsamında okulları yaktığını ve talan ettiğini bütün kamuoyu tarafından bilinmektedir. En son olarak kutsal mabetlere yönelik bir saldırı oldu. Bu saldırı ile örgütün kutsal değerlere yönelik hazımsızlığı gün yüzüne çıktı. Sur ilçesinde okullarımızın kullanılamaz hale getirilmesi ve örgüt tarafından karargâh olarak kullanılması Kürt çocuklarını cahilleştirme politikasıdır.  Eğitim kurumlarını kullanılamaz hale getirip Kürt çocuklarını cahilleştirme politikası asla tutmayacaktır.” dedi.

“Devletin çocukların eğitim görme hakkını korumasını istiyoruz”

Memiş, “Nasıl ki harf inkılabında bütün muhafazakâr halk ile beraber, Türkiye halkı bir gecede cahilleştirme politikası kapsamında cahilleştirmişse, bugün aynısını örgüt yapıyor. Bu saldırıları telin ediyoruz. Örgüt bu saldırılardan vazgeçmelidir. Devletin de halkın can ve mal güvenliğini sağlaması, çocukların eğitim görme hakkını korumasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Örgüt okulların üzerimden elini çekmelidir”

Çatışmalardan dolayı Sur ilçesinde eğitimden söz edilemeyeceğine dikkat çeken Memiş şöyle konuştu: “Sur ilçesinde öğrenciler okula gidemiyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Sadece 180 iş gününün dolması için okullar resmi olarak tatil edilmiyor. Bu çocuklar hiç okula gitmeden okula gidiyormuş gibi görünecekler. Örgüt, okulların üzerimden elini çekmelidir. Öğretmenlerin ve öğrencilerin can ve mal güvenliğini devletin sağlaması lazım.”

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lilerin yeniden hendek kazarak barikat kurması nedeniyle; Süleyman Nazif Anaokulu ve İlkokulu, Mardinkapı İlkokul ve Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Yavuz Selim İlkokulunda eğitime ara verilmişti.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede dün, Süleyman Nazif Anaokulu ve İlkokulu ile Yavuz Selim İlkokulu hedef alınarak yakılmıştı. (M. Hüseyin Temel- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.