banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Okulların açılmasıyla yeni bir istihdam kapısı açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 29 Eylül 2015 tarihinde taşeron personel alımı için İl Valiliklerine yazı gönderdi.

28 Eylül 2015 tarihli yazıda, Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda eğitim-öğretim hizmetlerinin etkin, verimli, sağlıklı ve temiz bir şekilde sürdürülebilmesi için öncelikle fiziki mekanların; temiz, hijyenik ve düzenli olması gerektiğine vurgu yapılarak, hizmet maliyetinin hesabında; 1 Ekim 2015 - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında bir personelin aylık maliyetinin KDV ve müteahhitlik kar payları dahil aylık 2 bin 031,87 TL'nı olarak hesaplandığı belirtildi.

Personele ait hakkedişlerin Maliye Bakanlığının ödenekleri serbest bıraktığı dönemlerde gönderileceği ifade edilen Bakanlık açıklamasında, “Yukarıda belirtilen süreleri ve maliyetleri aşan okullarımıza ilave ödenek gönderilmeyecektir.” uyarısında bulunuldu.

Yazıda, ek listede adı geçen 217 İmam Hatip Ortaokulu ve 195 Anadolu İmam Hatip Lisesine ise vasıfları ve çalışma şartlarının daha sonra belirlenecek olan elemanlar alınacağı ifade edildi.

Ayrıca yazının son kısmında ise “Bu yazıya istinaden her İlde İl Milli Eğitim Müdürlükleri personel alım şartları belirlendikten sonra ihale ilanı yayınlayarak taşeron firmalar aracılığıyla alımları gerçekleştirecektir.” denildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.