banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Okula gönderilmeyen kız çocuğu valiye mektup yazdı

2014-2015 yıllarında TEOG sınavında 361 puan alan Sevda Aslan, ailesinin istememesi üzerine tercih yapamadığı için Bitlis Valisi Ahmet Çınar’a ulaşarak okula gitmek istediğini bildirdi.

Bunun üzerine İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçerek, Sevda Aslan’ı tekrardan okula kazandırmak için Nurs Köyüne giderek aileyi ikna etti.

İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Sevda Aslan’ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek Hizan Mesleki ve Teknik Lisesinde eğitim ve öğretime başladığını ifade etti.  

Korkmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Bu kızımız bir şekilde Sayın Bitlis Valimiz Ahmet Çınar’a ulaşmış durumunu ona anlatmıştır. Bizler bu durumdan sonra kızın ailesine ulaştık. Kızımızı açık öğretim sistemine dâhil ettik. Sonra 7 kişilik bir ekip kurarak kızımızın evine gittik.

Babası Adana’da oturuyordu. Babası ile telefon aracılığıyla bir konuşma yaptım. Babası tamam kızımı alabilirsiniz dedi.  Bizde sevda kızımızı alarak Hizan Mesleki ve Teknik Lisesi’nde eğitim ve öğretime başlattık. Biz bu öğrencimizden çok umutluyuz. Hayatı boyunca kendi ayakları üzerinde durabilecek bir meslek sahibi olmasını bekliyoruz.” dedi.

“Bu yıl Bakanlığımız her hali ile örgün eğitime devam edemeyen öğrencilerimizi açık öğretime dâhil etti” diyen Korkmaz, “Bize bu konuda korkunç bir talep geliyor. Geçenlerde açık öğretimde bulunan 230 öğrencimizi Bakanlığımız görüşmeleri ile örgün öğretime aldık. Okulu herhangi bir şekilde terk eden veya hiç gelmeyen öğrencilerimize ulaşmaya çalışıyoruz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.