banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Okula Gitmek İçin Vali Güvenç’ten Yardım İstedi
Öğretmenevinde kalan yaklaşık 80 depremzedeyle sabah kahvaltısında buluşan Vali Celalettin Güvenç’le aynı masada kahvaltı yapan 11 yaşındaki depremzede İrem Çidan, Vali Güvenç’ten kendisini okula göndermesini istedi. Depremi küçük yaşında yaşayan İlköğretim 6.sınıf öğrencisi İrem gözyaşlarını tutamazken, salondakilerin duygulandırdı. Vali Celalettin Güvenç, “Üzülme seni okula göndereceğiz” demesinin ardından talimat verdiği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İrem’in Yunus Emre İMKB İlköğretim Okulu’na kaydı yaptırıldı.

Valilik ve Belediye Başkanlığından eğitim, yardım ve barınma birimlerinde görevli tüm birim amirleri daire müdürlerinin tam kadro hazır bulunduğu sabah kahvaltısını depremzedelerle aynı masada yapan Vali Güvenç, Şanlıurfa’ya gelen Vanlı vatandaşların, devlet olarak her konuda yanlarında olduklarını belirtti.



Vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Güvenç, en çok iş konusunda vatandaşların taleplerini aldı. Güvenç işe girmek isteyen vatandaşları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında işe alınacaklarını söyledi. Pazartesi gününden itibaren işe başlamaları konusunda gerekli tüm yazışmaların bir an önce yapılmasını isteyen Vali Güvenç, özellikle eğitim ve öğretimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan çocukların okula gitmelerini söyledi. Vali Güvenç, depremzede çocukların anne ve babalarına seslenerek “Lütfen çocuklarınızı okula gönderin bizler bu konuda sizlere özellikle destek olacağız” dedi.





“Sorunlarınızı sizden dinlemek için yanınızdayım diyen Vali Celalettin Güvenç, “Hepimiz buradayız bugün tekrar bir araya gelerek sorunları tek tek görüşelim istedik. Birinci önceliğimiz iş isteyenleri işe yerleştirmek, ikinci önceliğimiz çocukların okula gönderilmelerini sağlamak, üçüncü önceliğimiz ise sağlık sorunu olan vatandaşlarımızın tedavilerinin yapılmasını sağlamaktır” dedi.



İstihdamı sağlanan vatandaşların kendi ayaklarının üzerinde durmasının sağlanmasından sonra bir ev tutarak ev ortamına girmesini amaçladıklarını söyledi.



Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir başhekimi Van’dan gelen vatandaşların tedavi edilmeleri konusunda görevlendirdiklerini ifade eden Vali Güvenç “Bir başhekim yardımcımızın sorumluluğunda özel bir poliklinik hizmete koyduk. Oraya başvuran depremzede vatandaşlarımız hiç sıra beklemeden tedavi olabilecekler. Yeşil kartı olanlar sosyal güvenceleri olanlar ilaçlarını alabilecekler sosyal güvenceleri olmayanların ilaçlarını da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfımızdan karşılayacağız. Devletin sıcak eli yanınızda her konuda sizlerin yanındayız” dedi.



Vanlı vatandaşlarla bir araya gelen Vali Celalettin Güvenç’e Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, Vali Yardımcıları Ramazan Seçilmiş ve Soner Zeybek, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile daire amirleri de eşlik etti.


www.balikligol.com



vali vanli vatandaslarla bir araya geldi ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.