banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Okul müdürünün bıçaklanması protesto edildi

Yüreğir ilçesi Süleyman Şah Ortaokulu Müdürü Hüseyin Mete Ünal'ın okuldan uzaklaştırılan bir öğrencisi tarafından bıçaklanması, Eğitim Bir-Sen tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.

Süleyman Şah Ortaokulu önünde gerçekleşen basın açıklamasını Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer okudu.

Her geçen gün eğitimcilere yönelik yeni bir şiddet olayının yaşandığını ifade eden Sezer, “Okullarımız birer eğitim, ilim ve irfan yuvasıdır, öğrencilerin istediği şekilde disiplinsizlik yapacakları, vurup kıracakları, fiziksel zarar verebilecekleri bir ortam değildir.” dedi.

“Şiddeti özendirici film ve diziler uzmanlar tarafından denetlensin”

Eğitimcilere saygı sorununun, en temel meselelerden biri haline geldiğini ifade eden Sezer, “Sınıfların akıllı tahtayla, öğrencilerin tablet bilgisayarla buluşturulduğu ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele ve buna mukabil gösterilen kayıtsızlık oldukça düşündürücü ve aynı zamanda vahimdir. Özellikle çocuklarımızın olumsuz etkilendiği televizyon dizileri ve filmlerin psikolog uzmanlar tarafından denetiminin yapılması, gerekiyorsa derhal yayından kaldırılması yerinde bir karar olacaktır.” diye konuştu.

“Eğitim çalışanlarına şiddet kabul edilemez”

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin normal karşılanır hale geldiğini dile getiren Sezer, “Eğitim çalışanları; veli, öğrenci gibi birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşın savunmasız kalmaktadır. Caydırıcı hiçbir önlemin alınmamış olması da olayların aralıksız sürmesine, mesleğin itibar kaybına uğramasına sebep olmaktadır.

Bu türden şiddet hadiseleri öğretmenlerin ruh dünyasında tamiri mümkün olmayan yaralar açmakta; mesleğe ilişkin güvenlerini kaybederek, mesleki verimliliklerinin düşmesine neden olarak eğitimin niteliğine de doğrudan etki etmektedir. Gelinen bu nokta, herkesin sorumluluk üstlenmesini, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesini gerektirmektedir.” ifadelerini kullandı.   

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.