banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Okul için adres değişikliği başınızı yakabilir

Eğitim yılının başlamasıyla birlikte yeni kayıt olacak öğrenciler ve nakil olacak öğrencilerin adres kayıt sistemine göre en yakın okulda kayıt olması zorunluluğu adres değişikliği ile delinmek isteniyor.

Kayıtların sona yaklaşmasıyla istediği okula kayıt ve nakil yapmak isteyen veliler Şanlıurfa Nüfus Müdürlüğüne akın ediyor. Nüfus Müdürlüğünde kuyruklar adres değişikliği için uzadıkça uzuyor. Şanlıurfa Nüfus Müdürlüğü personeli talepleri yerine getirmek için özveriyle çalışıyor.

Adres değişikliği için gelen Mehmet T. “Evimin bulunduğu bölgedeki okula çocuğumu kaydettirmek istemiyorum. Bu nedenle misafir adres ile oğlumu başka okula kaydettirmek için adres değişikliği yapacağım” derken Serap C. İse “Çocuğum çalıştığım iş yerime yakın olsun diye naklini başka okula almak istiyorum. Bu nedenle adres değişikliğini yapmaya geldim” dedi.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ ZAMANINDA BİLDİRİLMELİ

Adres değişikliği hakkında gerçek bilgileri birinci ağızdan sorduk. Şanlıurfa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlhan Eser; “Özelikle Okul kayıt döneminin son günleri olması nedeniyle adres değişikliği için yoğunluk yaşıyoruz. Adres değişikliği zamanında bildirilmeli. Şimdi bulundukları adresi 20 güne kadar beyan etmeyenlere 329 TL para cezası verilir. Ama gerçekten adres değiştirmek zorunda olan insanlar var. Adres değişikliğini beyan edip problemlerini giderecekler” dedi.

MİSAFİR ADRES BEYANI DİYE BİR ŞEY YOK

Müdür İlhan Eser sözlerini şöyle sürdürdü; “Ancak kulağımıza başka bilgiler de geliyor. Örneğin çocuğunu kayıt yapmak istediği okula almak için adres değişikliği yapıyorlar. Adres değişikliğini Güvenlik birimleri soruşturuyor. Eğer belirtilen adreste beyan eden kişi bulunmazsa 660 TL ceza alacak. Bu nedenle yanlış beyan daha sonra cezaya dönüşebilir. Buna dikkat etmek gerekir” dedi.

Şanlıurfa İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Müdür İlhan Eser; “İlçe ve beldeler de Kimlik Paylaşımı Sisteminin problemsiz uyguluyoruz. Hizmet ayağa geliyor. En iyi ve seri hizmeti sunmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.