banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Pirhalil Sanlıurfa Rogers Kassım Mato

Okul dönüştürmeleri Lösemili öğrenciyi de mağdur etti

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Müslüm Gülel İlköğretim Okulunun dönüştürme projesi kapsamında ortaokula dönüşmesi hem öğrencileri hem de öğrenci velilerini mağdur ediyor. Okulları ortaokula dönüşen öğrenciler, yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan Akşemsettin ilköğretim okuluna gitmek zorunda kaldı.

Okulun çok uzak olduğunu ileri süren mahalleli çeşitli şekillerde seslerini duyurmaya çalışsa da sorunlarına herhangi bir çözüm bulunmuş değil. Özellikle bu öğrencilerin içerisinde lösemi hastası olan bir öğrencinin annesi hasta kızının uzak okula gönderilmesinin kendilerini çok mağdur ettiğini söyledi.

Lösemi hastası kızının daha yeni iyileştiğini belirten anne Zehra Kaya, “Lösemi hastası bir kızım var ve bu okula gidiyordu. Tedavisi daha yeni bitti. Şimdi bu uzak okula kızımı nasıl göndereyim. Önümüz kıştır soğuk olacak ne yapacağız. Durumumuz da yok ki servis tutalım. Sorunumuzun giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Uzaktaki okula gitmek istemediğini söyleyen lösemi hastası küçük öğrenci Derya Kaya ise lösemi hastası olduğu için uzak okula gidemeyeceğini annesinin de servis tutacak parası olmadığını söyledi.

(Osman Gülebak-A.Hakim Bulut-İLKHA)

.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.