banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Oğulları kayıt dışı ilaç kullanan aile gençleri uyardı

Özellikle gençler arasında rağbet gören ve yasa dışı olarak satılan vücut geliştirme ilaçlarının kullanılması birçok sağlık sorunlarına neden oluyor.

Malatya İnönü Üniversitesinde öğrenim gören 22 yaşındaki Orhan Şahin, yaklaşık 2 yıl önce vücudunu geliştirmek için kayıt dışı vücut geliştirme ilacı kullandı. Şahin, vücudunu geliştirmek uğrunu kullandığı yasadışı ilaçlarından dolayı   felç  oldu.

Yaklaşık 2 yıldır felçli olan Orhan Şahin’in babası Hüseyin Şahin İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun böyle bir tuzağa düştüğünü belirterek, başkalarının tuzağa düşmemesi için uyarılarda bulundu.

“İlaçlar dışarıdan satılıyor”

Adıyaman’ın Gerger ilçesinin Yenibardak köyü muhtarı olan baba Hüseyin Şahin, Herkesin rahatlıkla bulabileceği ilaçların eczanelerde  değil, dışarıda  satıldığını ifade ederek, “İnsanın hayatının bu kadar ucuz olmaması lazım. Eczanelerde  satılması yasak olan ilaçları dışarıdan bulmak çok rahat. Yetkililerin gerekli önlemleri alması lazım.” dedi.

“Oğlumun durumu şu an iyiye doğru gidiyor.”

“Yaklaşık 2 yıl önce vücudunu geliştirmek için kullandığı ilaçtan sonra oğlumun 3 defa kalbi durdu. Zamanında müdahale yapıldığı için oğlum son anda kurtarıldı. Şu an oğlumun durumu iyiye doğru gidiyor. En azından konuşmalarımıza tepki veriyor. İnanıyorum ki Orhan’ım eski sağlığına kavuşacak.” Şeklinde konuştu.

“Oğlumun iyileşmesi için fizik tedavi görmesi lazım”

Baba   Şahin, oğlunun iyileşmesinden ümitvar olduğunu belirterek “Oğlum, 6 ay boyunca evde rehabilitasyon gördü. Ancak istediğimiz gelişmeyi elde edemediğimiz için, Gerger Devlet Hastanesinde fizik tedaviye başladık. Fizik tedaviye başladığımız günden beri olumlu gelişmeler alıyoruz. Şu an Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavimiz devam ediyor.” İfadelerini kullandı. (Ömer Faruk Aydın/Aydın Evren – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.