banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şubat 2016 atamalarında Siirt’te atanan 780 öğretmenin danışmanlık eğitimi programını Kültür Turizm İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda öğretmen adaylarına hitap eden Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, öğretmenlik mesleğinin vicdan işi olduğunu ifade etti.

Göreve başlayan yeni öğretmenlere hitap eden Vali Mustafa Tutulmaz, Öğretmenliğin bir vicdan işi olduğunu ve sınıfta öğrencileriyle baş başa kalan öğretmenin aslında vicdanıyla baş başa kaldığını belirtti.

Öğretmenin sınıfta vicdanıyla baş başa kaldığını belirten Tutulmaz, “Göreve başlamadan önce herkes her türlü şartlarda çalışmaya hazır olduğunu belirtiyor. Ancak bu durum göreve başladıktan sonra değişiyor. Herkes bu kurallara uymak zorundadır. Bu kurallar  binlerce yıllık birikimin damıtılması sonucu konulmuş kurallardır. Herkes bu kurallara uymakla mükelleftir. Bunun bilincinde olmanız gerekiyor. Hiç kimse keyfi davranamaz Öte yandan öğretmenlik bir vicdan işidir. Sınıfta öğrencileriyle baş başa kalan öğretmeni denetlemek diğer devlet memurları gibi kolay değildir. Aslında öğretmen sınıfta vicdanıyla baş başadır.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay da yaptığı konuşmada, ilde görev yapan öğretmenlerin kıdem ortalamasının ancak 17 ay olduğunu ve her yıl bu öğretmenlerin 3 de birinin değiştiğini belirterek, bakanlığın bu konuyu sona erdirmek için çalışma içinde olduğunu söyledi. (Muhammed Dayan-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.