banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Bingöl İl Temsilciliği 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle üyelerine yemek verdi. 

Üyelerin, eşleriyle birlikte katıldığı yemekte konuşan Aktif Eğitim-Sen Bingöl İl Temsilcisi Zekeriya Çelik öğretmenliğin fedakârlık gerektirdiğini belirterek,''Bizim ölçülerimize göre öğretmen kâinatı doğru yorumlayıp ve doğru okuyan, elde ettiği verilerle Cenabı Hakk'a ait pencereler açan müstesna bir şahsiyettir.”dedi. 

“Öğretmen bir kandile benzer” 

Öğretmenin bir kandile benzediğini belirten Çelik, "Öğretmen, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. Yaşatma arzusuyla yaşayan, sinesi ummanlar gibi olan kişidir öğretmen. Devletleri ve medeniyetleri yapan da yücelten de öğretmenlerdir.'' dedi.

“İlmin ve ilim öğretmenin bizim anlayışımızda bir bedeli ve armağanı yoktur”
Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı: ''Bu uğurda emek vermiş, can vermiş öğretmenleri yâd etme günüdür. Gerçekte biz öğretmenlerin ne böyle allı pullu günlere, ne hediyelere, ne de kutlama mesajlarına ihtiyacı var. İlmin ve ilim öğretmenin bizim anlayışımızda bir bedeli ve armağanı yoktur. Verilen emeğin hakkını altın da, gümüş de para da pul da ödeyemez. Bunun içindir ki, öğretmenimizin karşısında gönülden,  samimane bir küçük gülümseme, bizim için 24 Kasımlardan, güllerden ve hediyelerden daha çok anlamlı olacaktır. Bu bağlamda siz değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününüzü can-ı gönülden kutluyoruz.''  (Nihat kanat-İLKHA)


 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.