banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Öğretmelere 'Eğitim Bilişim Ağı' Semineri

Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda, Fatih Projesi Eğitmeni İsmail Asar tarafından verilen seminere, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, “Fatih Projesi eğitim açısından son derece önemli bir projedir.  Bu nedenle Projenin etkili ve doğru şekilde kullanılabilmesi için, bu tarz seminer ve kurslar hayati önem taşımaktadır. Milli Eğitim olarak öğretmenlerimizi eğitmek ve her türlü desteği sağlamak için uygun ortamların oluşturma çabasındayız. Bu kurs ve seminerler sayesinde, öğrencilerimize daha profesyonel düzeyde materyallerin bulunması, kullanılması ve uygun içeriklerin hazırlanması için, rehberlik edip eğitim öğretimi daha işlevsel hale getirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Seminerde konuşan Fatih Projesi Eğitmeni İsmail Asar, Fatih Projesinin, eğitimde teknolojiyi kullanma projesi olduğunu dile getirerek, “Siz de biliyorsunuz ki her öğrencinin hazır bulunuşluk düzeyi farklı olduğundan, kimisi çabuk, kimisi geç öğrenebilmektedir. Bu nedenle öğrencilerimiz, eğitsel materyalleri kullanarak, bilgiye daha kolay, daha eğlenceli bir şekilde ulaşacaktır. Öğrencilere vereceğimiz bu materyaller sayesinde, öğrenci istediği kadar tekrar etme şansını bulacak ve böylelikle bilginin daha kalıcı olmasını sağlayabileceğiz.” diye konuştu.

Fatih Projesiyle beraber öğretmen ve öğrencilerin ücretsiz bir şekilde eğitsel materyallere ulaşabilmesi için bakanlığın, kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı diye bir platform kurduğunu söyleyen Asar , “ Bu platforma www.eba.gov.tr sitesinden ulaşabilmekteyiz. EBA platformuyla beraber öğretmenler, bütün sınıfların PDF formatındaki ders kitaplarına ve öğretmen, konusuyla ilgili animasyon, video, eğitsel oyun ve görselleri ücretsiz bir şekilde kullanabilecektir.  Bu içeriklerle beraber eğitsel diğer yayın kuruluşlarının materyallerine de, EBA şifresiyle ücretsiz bir şekilde ulaşabilmekteyiz. Aynı zamanda kendi yaptığımız materyal, dosya, haber ve dokümanları da site içinde paylaşabiliyoruz. Böylelikle hem materyal temini sağlayacak hem de materyal paylaşımı yaparak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunabileceğiz” şeklinde konuştu.  (Sabri Acet-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.