banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Öğrencilerin Urfakart aboneliği talebine Fakıbaba'dan yeşil ışık

Harran Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Osman Kabasın ve öğrencilerin katıldığı Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisindeki sorunlarına Başkan Fakıbaba'dan olumlu yanıt geldi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisindeki gençlerle bir ara geldi. Gençlerle fikir alış verişinde bulunan Fakıbaba, “Belediyeden ne bekliyorsunuz. Yada belediye’nin neyini eleştiriyorsunuz. Ayrıca belediyenin çalışmalarını hizmetlerini nasıl buluyorsunuz?” gibi sorular sordu.

Üniversiteli gençler bir bir söz alıp sorunlarını ve memnuniyetlerini Fakıbaba’ya aktardılar. Şanlıurfa Belediye Başkan yardımcısı Fevzi Yücetepe’nin ve Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli’nin de hazır bulunduğu Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi üyelerinin Fakıbaba buluşmasında en çok ulaşım konuşuldu.

ÜNİVERSİTEDEKİ ÇORBA EVİ, GENÇLERİN EVİ OLDU

Fakıbaba’nın Harran Üniversitesi Osmanbey kapüsü içerisinde Çorba Evi açmasından duydukları memnuiyeti dile getiren öğrenciler “Bu çok hayırlı bir hizmet. Size ne kadar teşekkür etsek azdır.”dediler

Günde 500 kişinin ücretsiz çorba içtiği çorba evinin kapasitesinin ilerleyen aylarda artırılması beklenirken üniversiteli öğrencilerin “Çorba evi evimiz oldu” demesi dikkat çekti.

Daha sonra belediyenin konserlerinden, tiyatrosundan, tarihe yolculuk turlarından daha fazla faydalanmak için üniversite içerisinde tanıtımların yapılmasını isteyen gençler, bu konuda Fakıbaba’dan istedikleri taleplerini aldılar.

Gençlerin üzerinde en çok konuştukları konu ise ulaşım hizmetleri oldu. Belediyenin toplu taşıma hizmetlerine girmesinden duydukları memnuniyetleri dile getiren gençlerden bazıları, toplu taşımada bazı önerilerini de aktardılar. Fakıbaba, üniversiteli gençlerin önerilerini ve eleştirilerini tek tek not aldı ve bu konuda kendilerine döneceğini söyledi.

Gençler Toplu Taşıma kartlarındaki abonelik, Osmanbey Kampüsüne ek otobüsler konulması ve körüklü otobüslerin devreye girmesini isterken Fakıbaba da öğrencilere “Aslında burada hafif raylı sitemi kurabilseydik çok iyi olacaktı. Rektör beyde bende bunu takip ediyoruz. Aslında hafif raylı sistem belediye çok maliyetli olduğu için bu güne kadar çok araştırma yaptık ama yanaşamadık. Ulaştırma Bakanlığının bu konuya el atması gerekiyor. Rektör beyle de bunu gündemimizde sıcak tutuyoruz. Zaten demir yolu havaalanımıza kadar geliyor. Yani uzun vade de hafif raylı sistem, kısa vadede de Urfakart aboneliği ve ek otobüslerin devreye girmesi için çalışacağız.”dedi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.