banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Öğrencilerden Şiir Şöleni

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2009/2010 Eğitim-Öğretim yılı Sosyal ve Kültürel Faaliyetleri çerçevesinde düzenlemiş olduğu İlköğretim ve Ortaöğretim okulları arasında yapılan şiir okuma yarışması Mozaik Belediye Konferans Salonunda düzenlenen şölenle yapıldı.

Mart ayında toplam 95 okulun katıldığı şiir yarışmasının finaline, 6 İlköğretim ve 6 Lise katıldı.

Final yarışmasını Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Akay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış,  Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım İl ve ilçe Okul müdürleri, öğretmenler, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin "Ulu önder Atatürk'ün bir sözü "Toplumda bütün uğraşlardan sonra alnında ilk ışığı hisseden sanatçı kişidir." Eğer dünya yaşadığımız bu âlem yeterince açıkça anlaşılıyor olsaydı sanat da olmazdı dolayısıyla sanatçı da olmazdı. Yine yabancı bir düşünürün bir sözünde insanı iki inancıyla ele alıyor. Özellikle maddi dünyamızın anahtarı olarak pozitif bilimleri görüyor. Manevi dünyamızın anahtarı olarak güzel sanatları görüyor. Güzel sanatlar deyince de akla şiir geliyor, resim, musiki, mimari geliyor. Eğer biz toplumda özellikle yeni yetişen gençlerimizin duyarlılıkları konuşulacak ise, hassasiyetlerini toplumsal konulara yönelik çok iyi bir noktaya çekmeye amaçlıyorsak bu faaliyetleri önemsememiz gerekir. Eğer çocukların bu sanatçı yönünü öne çıkaramazsak eğitimde arzu ettiğimiz verime ulaşamayız."dedi.

 

Yapılan yarışmalar sonucunda İlköğretim okulları dalında Alparslan ilköğretim Okulu birinci, Bahçelievler ilköğretim Okulu ikinci, Yunus Emre İMKB İlköğretim Okulu üçüncü olurken, Liselerde ise Harran Süleyman Demirel Ç.P.L birinci, ÇEAŞ Anadolu Lisesi ikinci, Mehmet Güneş Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren okullara ödüllerini Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ile Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Akay tarafından verildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.