banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Öğrencilerden Batman Belediyesine 'otobüs' çağrısı

Batman merkeze sadece 7 kilometre uzaklıkta bulunan Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi ve İBB Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrenciler, belediye otobüslerinin kendilerini okula bıraktığını ancak okul çıkışında kendilerini almadığını ve bu yüzden de tehlikeli olmasına rağmen her gün yürüyerek eve gitmek zorunda kaldıklarını söylediler.

Kuyubaşı TOKİ arkasında bulunan Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesi ve İBB Anadolu İmam Hatip Lisesindeki öğrenciler, sıkıntılarının giderilmesi için okul önünde toplanıp, otobüs sorunuyla ilgili yetkililerden talepte bulundular.

“Belediye otobüsü bizi okula getiriyor ama okuldan geri almaya gelmiyor”

Belediye otobüslerinin kendilerini okula getirdiğini ama okuldan geri götürmediğini söyleyen Yusuf Yetiş, bu yüzden akşam saatlerinde çıktıkları okuldan karanlık yollardan yürüyerek eve dönmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Belediye halk otobüsünün kendilerini okula getirdiği gibi okuldan da geri almasını istediklerini belirten Yetiş, okullarındaki sorunlardan dolayı bir türlü eğitime odaklanamadıklarını ifade etti.

“Maddi imkânsızlıktan dolayı servis tutamıyoruz”

Yetiş, “Maddi durumumuz düşük olduğu için servisle okula gidip gelemiyoruz. Bu yüzden derslerimizden geri kalıyoruz. Sınavlarımız ve derslerimize odaklanacağımıza yol sorununa odaklanıyoruz. Bu yüzden başarı seviyemiz düşük oluyor ve bundan dolayı okulumuz Batman’da düşük seviyededir. Belediye yetkililerden ricamız, şehir merkezinden 7 kilometre uzak olan okulda okuyan bizler için belediye otobüslerini göndermelerini istiyoruz. Akşam saat 19.30’a kadar eğitim görüyoruz. Buralar çok tenha yerlerdir. Bayan kardeşlerimiz buradan eve tek başlarına gitmek zorunda kalıyorlar.” dedi.

“Kız başımıza yürüyerek karanlıkta eve gitmek zorunda kalıyoruz”

Otobüslerin kendilerini almaya gelmediği için kız başlarına akşam vaktinde yürüyerek eve gitmek zorunda kaldıklarını dile getiren Nur Hilal Gönülaçar, “Bize saat 19.30’da okuldan çıkıyoruz. Servisler olmadığından dolayı buradan TOKİ’ye kadar 2-3 kilometre kız başımıza servise binmek için yürüyerek gitmek zorunda kalıyoruz. Gece vakti yürüyerek gitmemiz bizim için çok tehlikelidir. Anne ve babamız bizi merak ettikleri için hep telefonla arıyorlar. Biz de çok korkuyoruz ve servislerin gelip bizi okuldan almasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Karanlıkta kızların eve gitmesini yetkililerin vicdanına bırakıyorum”

Kendi illerinde mülteci konumunda olduklarına dikkat çeken Musap Aslan ise şöyle dedi: “Dağ başında şehirden 7 kilometre uzak bir yerde eğitim görüyoruz. Yollarda ışıklandırma sistemi yok. Belediye otobüsleri bize yakın olan TOKİ’ye gidiyor ama bize iki dakikada gelebilecekken gelmiyor. Akşam karanlığında kız arkadaşlarımızın eve gitmesi ne kadar doğru bir şey, bunu yetkililerin vicdanına bırakıyorum. Burada onlarca kaza oldu, lakin sesimizi yetkililere ulaştıramadık. Yetkililerden buna acilen bir çözüm bulmasını istiyoruz. Mülteci olmak istemiyoruz. Belediye istese buraya çok sayıda otobüs gönderebilir.” (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.