banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Ofis Altgeçidi uyuşturucu mekânı oldu

Diyarbakır'da dönemin Belediye Başkanı Ahmet Bilgin döneminde 1995 yılında yapımına başlanan Ofis Altgeçidi, 1998 yılında hizmete açıldı.

Altgeçit, aradan geçen 16 yıl boyunca hiçbir restorasyon çalışması yapılmadığı için hem yaya kullanımı bakımından elverişsiz hale geldi. Hem de uyuşturucu kullananların mekânı haline geldi.

Bunun yanı sıra fuhuş yapanların adres bırakma yeri haline gelen yaya alt geçidi, gün içerisinde dahi insanların geçmekten korktuğu bir yer haline geldi.

Merkez Yenişehir İlçesi ile Bağlar ilçesini birbirine bağlayan ve kentin ilk alt geçidi olarak bilinen Ofis Altgeçidi’nin yayalar için yapılan bölümü, uyuşturucu bağımlısı kişilerin oluşturduğu tehlike nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Belediyelerin asıl görevlerinden biri olan temizliğin hiç yapılmadığı, tinercilerin tuvalet ihtiyaçlarını gördüğü bir "mekân" haline gelen alt geçitte, kokudan ve gasp tehlikesinden dolayı geçmek mümkün olmuyor.

“DBP enerjisini temizlik amacıyla kullanmalıdır”

Alt geçidi kullanıp karşıya geçmek isteyen İ.H (45) adlı vatandaş gördüğü manzara karşısında şok geçirdiğini belirterek şöyle dedi; "Buranın temizliğinden belediye sorumludur. DBP hizmetteki eksikliğini kapatmak için halkın kendisine tevdi ettiği görevi yapmayarak işi olmayan siyasi konulara burnunu sokuyor. Diyarbakır halkını suni gündemlerle kandırıyor, çocukları dağa kaçırılan ailelere tazyikli, köpüklü su, iş makinaları ve zabıta gibi güçlerle saldıran DBP'nin bu enerjisini varsa sıkılacak suyunu böylesi geçilmesi mümkün olmayan yerlere temizlik amacıyla kullanmasının daha doğru olacağını" söyledi. (Hamza Adiyaman / Hüseyin İçli – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.