banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

'ODTÜ Rektörü derhal istifa etmelidir'

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kütüphane mescidinde namaz kılan öğrencilere yönelik sopalı ve benzeri cisimlerle yapılan saldırıya tepkiler artarak devam ederken bir kınama da Adana’dan geldi.

Genç Memur-Sen Adana İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ve onlarca STK’nın destek verdiği basın açıklamasında, mescit basan saldırganlar kınanırken bu olaylara göz yumduğu iddia edilen ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar’ın bir an önce istifa etmesi gerektiği vurgulandı.

Memur Sen İl Binası’nda gerçekleşen basın açıklamasında ilk söz alan Memur Sen İl Başkanı Mehmet Sezer, ODTÜ’de sürekli dindar öğrencilerin hedef alındığı çirkin saldırılar gerçekleştiğine dikkat çekti. Bu tür saldırıların inanç ve fikir özgürlüğüne yönelik olduğunu ifade eden Sezer, üniversite yönetiminin ise buna göz yumarak suç ortağı olduğunu söyledi. Mescitte namaz kılan öğrencilere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu dile getiren Sezer, bu saldırıya karışanlar ile buna göz yuman yönetim hakkında hukukun gereklerinin yapılmasını istediklerini kaydetti.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Genç Memur Sen Adana İl Temsilcisi Gökhan Yıldırım, elinde kalem yerine çivili sopa olanların öğrenci olamayacağını belirtti. ODTÜ’de daha önce de stant açan öğrencilere yönelik benzer olayların yaşandığını hatırlatan Yıldırım,  son saldırının ise direk inanç ve ibadet özgürlüğünü hedef alan bir linç girişimi olduğunu ifade etti. Saldırganları ‘vandallar’ olarak niteleyen Yıldırım, bu kişilerinin asıl mekânının bilim ortamı değil, orman olduğunu söyledi.

Yaşanan son olayla birlikte halen Üniversite Rektörü’nün istifa etmemiş olmasını eleştiren Yıldırım, “Rektör ve yönetimi istifa etme yetisini kullanmazsa YÖK devreye girmelidir. YÖK, uluslararası sözleşmelerin, yasaların ve YÖK Mevzuatı’nın ilgili hükümlerin doğrultusunda öğrencilerimizin, gençlerimizin ve milletimizin beklediği görevden alma, soruşturma açma, disiplin ve ceza hukukunun gereğini yapmalıdır.” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasına onlarca sivil toplum kuruluşu da destek verdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.