banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Öcalannın Kayın Pederi MİT Elemanı

Abdullah Öcalanın MİTte çalışan kayınpederi Ali Yıldırımın fotoğrafı ortaya çıktı. Ancak Ali Yıldırımın nerede olduğu halen bilinmiyor. İşte ayrıntılar...

Habertürk gazetesi Abdullah Öcalanın yıllarca MİTte çalışan kayınpederi Ali Yıldırımın fotoğrafına ulaştı. Ancak Ali Yıldırımın nerede olduğu halen bilinmiyor. Kızı ve aynı zamanda bir dönem Öcalanın eşi olan Kesire Öcalan ise Hollandada yaşıyor. Öcalan eşi hakkında Son derece iyi eğitilmiş biri. Ajan olup olmadığını çözemedim demişti.

Muhabir Zülfikar Ali Aydın imzalı haberde Tunceli doğumlu Ali Yıldırım hakkında ilginç bilgiler yer alıyor. Gazete Yıldırımın fotoğrafını üst manşetten verdi.

KIZININ ÖCALAN EVLİLİĞİ
Ali Yıldırım Türkiyenin ilk istihbarat teşkilatı olan Milli Emniyet Hizmetleri Riyasetinde (MAH) çalıştığı biliniyor. Ali Yıldırım karşı çıksa da kızı Kesirenin 1978de Öcalan ile evlenmesine engel olamamış. Uğur Mumcunun bu konuyla ilgili araştırma yaptığı biliniyor.

ŞEYH SAİT VE DERSİM İSYANINDA ATATÜRKÜN YANINDA
Ali Yıldırımın 1970lerde MİT ile bağlantısını kesse de Öcalan hakkında teşkilata bilgi verdiği iddia ediliyor. Şeyh Sait isyanında Atatürkün safında yer aldı. Kurulan İstiklal Mahkemelerinde sanıklara yöneltiler suçlamaların bilgi kaynağı ondan geldi. İsyan sonrası Şeyh Sait taraftarları arasında sarık ve cübbe giyerek bilgi topladı.

Dersim isyanında da devletin yanında yer aldı. O isyana katılmayan tek aşiret Ali Yıldırımın da üyesi olduğu Şadi aşireti oldu.  General Abdullah Alpdoğan aracılığıyla İsmet İnönü ile görüşüyordu. 1970li yıllarda Karakoçanda CHPde belediye başkan adayı oldu. Ancak Adalet Partisi taraftarlarınca linç edilmek istendi.

ÖCALAN İLE KAVGALI AYRILDILAR
Kızı Kesire ise halen Öcalan ile evli görünüyor. 10 yıl birlikte yaşadıktan sonra Öcalanı diktatörlükle suçladı. Örgüt tarafından Hain ve işbirlikçi ilan edilen Kesire, Hollandaya kaçtı. 22 yıldır PKK ve Öcalan hakkında konuşmadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.