banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Öcalan için Şanlıurfa'ya 5 bin polis geldi
Geçmiş yıllardaki gibi Öcalan yandaşlarının toplanmasına izin verilmeyeceği bildirildi. Öte yandan her yıl Öcalan'ın doğum günü için yasal izin isteyen ve etkinliği organize eden Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Genel Başkanı Zübeyde Teker, vatandaşları yürüyüşe katılmaları yönünde baskı yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Star'ın haberine göre  nüfus kayıtlarında 14 Nisan doğumlu olan PKK elebaşı Abdullah Öcalan taraftarları 2004 yılından itibaren her yıl 4 Nisan'da Öcalan'ın doğum gününü kutlamaya başladı. Halfeti'nin Ömerli Köyü'nde dünyaya gelen Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına binlerce insan katılırken, her yıl düzenlenen etkinlikler köye gitmelerine izin verilmeyen PKK yandaşları ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı.



2009'DA İKİ KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

2009 yılında Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için toplanan kalabalık Halfeti'ye gitmek istedi. Grup, Öcalan'ın doğum yeri olan Ömerli Köyü'ne 20 kilometre mesafede güvenlik güçlerince durdurularak gitmelerine izin verilmedi. Bunun üzerine kalabalık ile polis arasında çatışma çıktı. Çıkan olaylarda 2 gösterici yaşamını yitirdi.



ÖCALAN'IN EVİNİ TÜRBEYE ÇEVİRDİLER

Bu olay sonrası 2010 ve 2011 yılında Öcalan'ın doğum gününü kutlamak isteyenlerin Ömerli Köyü'ne gitmesine izin verildi. 2 yıl boyunca 3 Nisan'dan itibaren kentte toplanan binlerce kişi, 4 Nisan günü Ömerli Köyü'ne gitti.

Ömerli Köyü'ne gidenler burada PKK ve elebaşı lehine sloganlar attı, Öcalan'ın doğduğu evi ziyaret etti. Evin duvarlarındaki Öcalan fotoğraflarını öpen kalabalık bahçedeki toprağı yanlarına alarak götürdü. Ortaya çıkan görüntüler Öcalan'ın kutsandığı ve doğduğu evin türbeye dönüştürüldüğü yorumlarına yol açtı.



YASAK

Bu yıl ise İçişleri Bakanlığı tarafından Abdullah Öcalan'ın 63'ncü doğum gününü kutlamak isteyenlere izin verilmeyeceğini duyurdu. Bakanlık geçmiş yıllarda yapılan kutlamanın terör örgütü propagandasına dönüştüğüne vurgu yaptı ve alınan yasak kararını şu şekilde duyurdu:

"PKK/KCK terör örgütü elebaşının sözde doğum günü etkinliğine dair 31 Mart-8 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, çadır kurma, stand açma vb. türdeki tüm etkinlikler İçişleri Bakanlığının 27/03/2012 tarih ve 69286 sayılı yazılarıyla yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın bu karara saygı göstererek kanun dışı bir tutum ve eyleme yeltenmemeleri, bütün uyarılara rağmen aksi bir davranışta bulunanlar hakkında her türlü yasal işlemin yapılacağının bilinmesi kamuoyuna duyurulur"



KCK'DAN 4 NİSAN ÇAĞRISI

İçişleri Bakanlığı'nın yasak kararı sonrası KCK tarafından PKK'ya yakın internet sitelerinden Halfeti'de yapılacak kutlamalara katılım çağrısı yapıldı. Ömerli Köyü'ne yapılan yürüyüşün gelenek haline geldiği vurgulanan KCK çağrısında, yasak kararının Öcalan ve Kürt halkına yönelik açık düşmanlık göstergesi olduğu ileri sürüldü. Öcalan'ın doğum günü etkinliğinin yasaklanması ise Nevruz'un intikamının alınmak istendiği iddia edilen KCK çağrısında, herkesin 4 Nisan'da Halfeti'ye gitmesi istendi.



ŞANLIURFA'YA 5 BİN POLİS VE ASKER TAKVİYESİ

Yasak kararı ile gergin geçmesi beklenen Öcalan'ın doğum günü kutlaması öncesi kentte güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Olumsuzluk yaşanmaması için İstanbul, Ankara, Sivas, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Adana, Mersin, Malatya ve değişik illerden Şanlıurfa'ya 5 bin polis, asker gönderildi. Güvenlik güçlerinin yanı sıra çevre illerden çok sayıda zırhlı araç da Şanlıurfa'ya takviye olarak yönlendirildi.
Star


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.