banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Öcalan fotoğrafındaki ilginç ayrıntı

Öcalan, Kandil'e sözlü mesajında, hükümetin açıklayacağı demokratikleşme paketinin beklenmesi, barış sürecinin tıkanmaması ve demokratik siyasete hazırlık yapılmasını istedi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve TBMM Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın Öcalan'la görüşmede çektirdiği fotoğrafa ise yayın izni çıkmadığı öğrenildi.
Demirtaş ile Buldan, birkaç gün içinde Kandil'deki KCK yönetimi ile bir araya gelecek. Çözüm sürecine ilişkin yeni bir formatın hayata geçmesini isteyen Öcalan, yeni dönemde şiddet tasfiye edilerek, demokratik siyaset için hazırlık yapılması gerektiği bildirdi. Açıklanacak pakete paralel olarak çekilme süreci de işlemeye devam edecek.
Mesajında bazı derin yapıların süreci engellemeye çalıştığını vurgulayan Öcalan, örgütün de kendi içinde benzeri girişimlere karşı tedbir almasını istedi.
Kandil ile aracısız görüşme talep eden Öcalan, Meclis'te güvenlik, hukuk alanları başta olmak üzere 8 ihtisas komisyonu kurulması, Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılacak değişiklikle KCK'lıların serbest bırakılması taleplerini yineledi.
Öcalan'ın PKK yöneticilerine yönelik yazdığı mektubun da önümüzdeki günlerde MİT aracılığıyla bu hafta iletilmesi bekleniyor.
İMRALI HATIRASI
BDP heyetinin önceki ziyaretinde Öcalan'la çektirdikleri fotoğrafa ilişkin ilginç bir ayrıntı da ortaya çıktı. Öcalan'la çekilen İmralı fotoğrafı BDP'ye gönderildi.
Ancak yayınlanmaması için ambargo koyuldu. Adalet Bakanlığı'nın, "Biz hatıra fotoğrafı sözüyle izin verdik.
Yayınlanmasını istemiyoruz" uyarısında bulunduğu öğrenildi. Yayınlanmayan fotoğrafın, Öcalan'ın sağlıklı olduğunun görülmesi
amacıyla Kandil yönetimine gösterileceği kaydedildi.
Bu arada Demokratik Kadın Hareketi'nin Şişli'de düzenlediği yürüyüşe katılan BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, İmralı ile Kandil arasında bir görüş ayrılığı olmadığını söyledi. Kışanak, "Hiçbir farklılık yok. Heyetimiz gidiyor geliyor görüşmeler yapıyor. Biz her defasında Öcalan'ın görüşlerini paylaşıyoruz" dedi.
KAYNAK: AHABER


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.