banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

'Öcalan duyar duymaz Özal'ı yok ettiler!'

Habertürk'te yayınlanan Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Kemal Burkay, Özal'ın ölümüyle ilgili çok tartışılacak açıklamalar yaptı. Özal'ın “Ben Kürt sorununu çözeceğim. Gerekirse fedarasyonu bile düşünebiliriz.” dediğini anlatan Burkay, “Özal ortadan kaldırıldı.” diye konuştu.
 
1993'te Lübnan'da PKK lideri Abdullah Öcalan'ın süresiz ateşkes ilan ettiği basın toplantısında da bulunduğunu ifade eden Burkay, oradaki görüşmelere de değinerek, “Öcalan, Özal'ın ölümünü duyar duymaz, 'Adamı götürdüler.' dedi.” şeklinde konuştu.
 
ÖCALAN, DUYAR DUYMAZ “ÖZAL'I GÖTÜRDÜLER” DEDİ
 
Lübnan'da basın toplantısının yapıldığı yere gittik. Talabani, Öcalan ve Ahmet Türk de oradaydı. Başka insanlar da vardı. Türkiye'den gelmiş bir basın ordusu vardı. Basın toplantısında beraberdik, ben de konuştum. Özal'ın ölümünü duyunca öldürüldüğünü düşündüm. Öcalan'ın görüşü de bu yöndeydi. Hatta Öcalan duyar duymaz, “Adamı götürdüler.” dedi.
 
ÖZAL'IN ÖLÜMÜ SÜRECİ KESİNTİYE UĞRATTI
 
Ateşkesi süresiz uzatmak için bir basın toplantısı yapılmıştı. Ertesi günü ya da birkaç gün sonrasında Özal öldü veya öldürüldü. Mayıs ayında da 33 asker olayı oldu. Ben de AB Parlamentosuna davet edilmiştim, konuşma yapmak için. Ondan bir gün önceye rastladı. AB de destekliyordu ateşkesi. Kürt sorununun çözümü için Türkiye'yi teşvik ediyordu. Özal'ın ölümü güç durumda bıraktı bizi. Tam da böyle bir aşamada Özal'ın öldürülmesi, ve ardından 33 askerin öldürülmesi, adeta pişmiş aşa su katmak gibi bişey oldu. Süreç kesintiye uğradı.
 
ÖZAL'I ORTADAN KALDIRDILAR
 
Özal o zaman, “Ben bu sorunu çözeceğim.” dedi. Hatta, “Federasyonu bile düşünebiliriz.” dedi. Özal'ın Öcalan'a ne vaadettiğini bilmiyorum. Ama şunu biliyorum; Talabani'ye demiş ki; “Şu adamı ikna edin, ateşkesi kessin, bize de fırsat versin. Bu sorunu çözmek için adımlar atalım.” Tam da böyle bir aşamada Özal'ın ansızın ölmesi acaba salt bir kalp krizinin sonucu muydu ? Doğru bir kalp rahatsızlığı vardı ama onu izleyen gelişmeler bunun pek de öyle rastlandı olmadığını gösteriyor. Yani bizim şüphelerimizin, kamuoyunun şüphelerinin, bizzat kendi ailesinin şüphelerinin oldukça haklı nedenleri olduğunu gösteriyor... Özal ortadan kaldırıldı. Bizim tahminlerimiz doğruysa.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.