banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

o petrol istasyonu yıkılacak

Karaköprü Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi 27 Haziran Pazartesi günü bir petrol istasyonunda yaşanan patlamaya ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

 

Karaköprü Belediyesi hizmet binası Meclis toplantı odasında çok sayıda basın mensubuyla bir araya gelen başta Karaköprü Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi ve Belediye Başkan yardımcıları Tahir Kalkan ve Hasan Erik, bir vatandaşın ölümü ve çok sayıda kişinin yaralandığı patlama olayı ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Çiftçi, olaya sebebiyet veren Akaryakıt İstasyonu’nun İmar Kanunu’nun 33. Maddesi gereğince ''tehlikeli yapılar'' sınıfında yer aldığı için yıkılacağını söyledi.

Patlamanın ardından itfaiye ekiplerinin 4 dakikada olay yerine yetişerek gerekli çalışmalara başladıklarını belirten Karaköprü Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi, ''Gerçekten gerek Şanlıurfa Valiliği, Karaköprü itfaiye birimi, gerek Şanlıurfa Belediyesi itfaiye birimi,  tarafından çok başarılı bir biçimde müdahale gerçekleştirilmiş, bugün ölü ve ağır yaralı sayısının az olması aslında müdahalenin çok erken ve başarılı olduğunu gösteriyor'' dedi. 

Petrol istasyonu binasının artık tehlike arz ettiği için yıkılacağını ifade eden Başkan Çiftçi, şunları söyledi: 

 ''Petrol istasyonu tamamıyla hiç yapıya girilemeyecek derecede kapalı sistemle ve insanın ulaşamayacağı şekilde mühürlendi. Encümenimizle hemen toplanarak, bu konuda statiksel açıdan çıkan raporları değerlendirerek, yapının hasar gördüğünü, taşıyıcı sistemlerinin artık bu yapıyı taşıyamayacağı kanaatine varılarak, İmar Kanunu'nun 39. maddesi uyarınca, tehlikeli yapılar sınıfında yer aldığı için yıkımına karar verilmiştir. Yıkımda bugün itibariyle Valiliğe tebligatlar yapılmış ve hukuki süreç başlamıştır.'' 

Belediye ekiplerin bölgede temizlik çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Çiftçi, ''acil afet'' bütçesinden evleri zarar gören vatandaşların kapı, pencere ve cam gibi zararlarının karşılanması için gerekli çalışmaların devam ettiğini ve şu ana kadar yüzde 70'nin bitirildiğini ifade etti. 

 

 “KENDİ DÖNEMİMDE GELEN TALEPLERİ RET ETTİM”

 

Bir gazetecinin ''Beldede bulunan diğer petrol istasyonlarıyla ilgili bir çalışma yapılacak mı?'' şeklindeki sorusu üzerine, Belediye Başkanı Çiftçi, petrol istasyonlarıyla ilgili tek yetkili kurumun belediyeler olmadığını ifade ederek, ''Belediye statik açıdan, yapı açıdan, ruhsatlarını verir. Her işletmenin ruhsatını verir. Burada tabi sorumluluk yok mu? Ben bir Belediye Başkanı olarak, akaryakıt ve LPG istasyonlarının konut içerisinde olmasını istemeyen bir insanım, olmamalıdır. Açık net ifade ediyorum ve kendi dönemimde gelen tüm talepleri reddetmişimdir. Hiç yeni bir istasyon verilmemiştir'' şeklinde konuştu. 

 

Başka bir gazetecinin daha önce istasyondan ''gaz sızıntıyla ilgili şikayetler''in bulunduğu yönündeki sorusuna ilişkin, kendilerine öyle bir müracaatın olmadığını ve olması durumunda da o istasyonun faaliyetini durduracaklarını ifade eden Çiftçi, ''Karaköprü Belediye Başkanlığı öyle sorumsuz bir yer değildir. Sorumluluğunu bilen bir kuruluştur. Yetki bizde olsa da olmasa da bize gelmiş hiçbir ihbar, şikayet, emare, telefon, görüşme, konuşma mevcut değildir. Bu konuda önceden hiç bir birimimiz bilgi sahibi değildir'' dedi. 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.