banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

O müdüre kritik görev
İzinsiz nevruz gösterileri sırasında BDP milletvekilleri ile tartışan ve ‘Ben çocuk katillerinin elini sıkmam’’ diyen Siirt eski Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’a Emniyet ataşesi olarak atandı. Aydın’ın görev yapacağı Danimarka’da, PKK terör örgütümün yoğun faaliyetleri bulunuyor ve Roj TV de bu ülkeden yayın yapıyor.
İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile bazı ülkelerdeki Büyükelçiliklere Emniyet Ataşeleri atandı. Bakü Büyükelçiliğine Giresun eski Emniyet Müdürü Cemal Levent, Brüksel Büyükelçiliğine Koryma Daire Başkanı Hüseyin Tunçoğlu, Hartum Büyükelçiliği Ardahan eski Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz ve Kopenhag Büyükelçiliğine de Kayseri eski Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın atandı.
Daha önce Siirt’te görev yapan Cuma Ali Aydın, 2008 yılındaki Nevruz gösterileri sırasında BDP milletvekilleri ile tartışmıştı. Siirt’teki gösteriler sırasında milletvekili Akın Birdal, Emniyet Müdürüne elini uzatıp tokalaşmak istemiş, bunun üzerine il Emniyet Müdürü Aydın, "Ben terör örgütünü terörist ilan etmeyenlerin, çocuk katillerinin elini sıkmam’’ demişti. Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Akın Birdal ve Osman Özçelik ile tartışan Aydın, yasal olmayan kutlamaya izin vermemişti.
Kaynak: Gazeteport

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.