banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Nusaybin'deki patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde dün akşam saatlerinde bir markette meydana gelen patlamada 1 kişi ölmüş, 19 kişi ise yaralanmıştı. Patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı.

Dün akşam saatlerinde Selahaddin Eyyubi Mahallesi Sakarya Caddesi'ndeki markette henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama meydana geldi.  Patlamada 16 yaşındaki Mert Gümüş hayatını kaybederken 19 kişi de yaralandı.

Patlama sonrasında çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek marketin bulunduğu 5 katlı binaya yayıldı. Olay yerine geç geldiği belirtilen itfaiye ekiplerinin, binadakileri tahliye etmekte ve alevleri söndürmekte de yetersiz kaldığı ifade edilirken yangına TOMA’lar da müdahale etti.

Binada mahsur kalanlar, vinç yardımıyla kurtarılırken yangında yaralanan 19 kişi ile yoğun dumandan etkilenen 6 kişi, Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Enkaz kaldırma çalışmaları sırasında hafif ticari aracın yanında 16 yaşındaki Mert Gümüş’ün yanmış cesedi bulundu. Nusaybin Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Gümüş’ün cesedi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Öte yandan işyerleri zarar gören esnaf, itfaiye araçlarının olay yerine geç geldiğini ve yangına müdahalede yetersiz kaldığını belirterek tepki gösterdi.

Hasarlarının çok fazla olduğunu belirten Esnaf Mehmet Başak, “TOMA’lar gelmeseydi benim dükkân da yanıp kül olacaktı. Çünkü itfaiyeler geç geldi. Bizim komşunun dükkânı yandı ve bitişiğindeki eve de yangın sıçradı. Bina da mahsur kalanları da itfaiye değil, vinç kurtardı.” dedi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.