banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Nusaybin'de yeni çukurlar kazılıyor

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lilerce açılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması için sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Ancak uygulanan sokağa çıkma yasaklarına rağmen ilçedeki 250’e yakın çukur ve barikatın olduğu gibi durması halkı tedirgin etti. Çukur ve barikatta ise tonlarca patlayıcının olduğu ifade ediliyor.

Sokağa çıkma yasağı sürecinde şiddetli çatışmalara sahne olan ilçe, harabeye dönerken iki ateş arasında kalan halk ise çareyi ilçeyi terk etmede buluyor.

Olaylarda en çok mağdur olan esnaf ise çek ve senetlerini ödemediklerini, büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya olduklarını belirtiyorlar. “Artık yeter!” diyen esnaf, “Devlet, hendekleri kapatmak için hiçbir şey yapmadı. Halk epey eziyet çekti. Bir an önce bu sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Halk huzur istiyor. Yeter artık diyoruz. Bu olaydan en çok esnaf çekiyor. Sivil halk çekiyor. Esnafın ödemesi aksamış durumda ve ağlayacak duruma geldiğini görüyoruz. Esnaf olarak kan ağlıyoruz. Bir an önce bu olayların son bulmasını bekliyoruz. Allah’u Teâlâ zalimleri kahrı perişan etsin. Kim bu olaylara sebebiyet veriyorsa kim bu halka zulüm yapıyorsa Allah onları kahrı perişan etsin.” dedi.

Nusaybin’de eski çukurların kapatılmadığını ve PKK’lilerin de bundan cesaret alarak yeni çukurlar kazdığını ifade eden vatandaşlar, Fırat Mahallesi’nde olan çukurların günlerdir kapatılmadığını ve aynı zamanda da Zeynel Abidin Mahallesi’ne de yeni çukurlar kazıldığını belirttiler. Sokakların perdelerle kapatıldığını ifade eden vatandaşlar, PKK'nin zulmünden kaçan Dicle Mahallesi sakinlerinin evlerin de PKK'liler tarafından el konularak talan edildiğini söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.