banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Nusaybin'de verilen molada halk ilçeden kaçıyor

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından 14 Aralık Pazartesi günü Abdulkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Yenişehir Mahallesi ve Dicle Mahallesi’nde alınan sokağa çıkma yasağı geçici olarak kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağı saat 16.00’dan itibaren yeniden başlayacak.

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından halkın, temel ihtiyaçlarını karşılamak için çarşıya akın ettiği görülürken, açık olan market ile dükkânların önünde uzun kuyrukların oluştuğu görüldü. Açık olan fırınların ise halka ekmek yetiştiremediği ve birçok kişinin ekmek alamadan evlerine döndüğü görüldü.

Bazı vatandaşların geçici sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını fırsat bilerek diğer il ve ilçelerde bulunan akrabalarının yanına gitmek için yollara çıktığı görüldü. İlçeyi terk eden aileler, “Elektrik ve su yok. Çocuklarımız hastalandı. Yasak başlamadan akrabalarımızın evlerine sığınmaktan başka çaremiz yok.” dediler.

İlçedeki mahalle aralarında yer yer çöken evler, roket ve mermi izleri, kopan elektrik telleri, patlayan su şebekelerini görmek mümkün. Ancak hendek ve barikatların olduğu gibi durduğu gözlemlendi. Çatışmalarda onlarca eve kurşunlar isabet ederken işyerleri ve araçlar da hasar gördü

Halkın büyük sıkıntı çektiğini dile getiren Selman Kurt, “İlk önce elektrikler kesildi, sonra su da kesildi. Çoluk çocuk perişan oldu. Bugün çarşıya çıktık, herhalde saat 16.00’dan sonra tekrar sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve biz de alışveriş yapıyoruz. Halk büyük bir sıkıntı çekiyor. Bir an önce bu sıkıntının bitmesini istiyoruz. Birçok yerde hendekler olduğu gibi duruyor.” diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.