banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Nusaybin'de camiye roketatarlı saldırı

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından 6 Aralık’ta 4 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı dün akşam saat 17.00 itibariyle kaldırıldı.  Yasağın kaldırılmasıyla oluşan tahribat da gün güzüne çıktı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz günlerde tarihi Fatihpaşa (Kurşunlu) Camii’nin ateşe verilmesinden sonra Nusaybin’de de bir camiye roketatarlı saldırı yapıldı.

Yasak boyunca çatışmaların yoğunlaştığı Fırat ve Abdulkadir Paşa mahallelerinin dışında kalan ve hendeklerin olmadığı Dicle Mahallesi Metin Sokak’ta bulunan Molla Said Zan Camii’ne PKK’liler tarafından atılan roketin caminin kubbesine isabet ettiği görüldü.

Kubbesine roketatar mermisinin ibadet etmesi sonucu camide hasarın oluştuğu gözlemlendi. Duruma tepki gösteren ilçe halkı şunları söyledi: “Daha önce camilerde PKK marşları çalınıyordu, şimdi ise roketatar atıyorlar. Hendekler kazarak halkın yaşam alanını dar ettiler. Sivil insanlar arada öldürüldü. Camiler silah ve yığınak depolarına çevrildi. Cuma ve vakit namazları kılınamaz oldu. Millet çaresizlikten evlerini terk etmeye başladı. Çaresizce ne yapacağımızı bilemiyoruz. Allah, bunlara sebep olanların belasını versin.”  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.