banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Nusaybin'de camiler kurşunların hedefi oldu

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından 13 Kasım’da alınan sokağa çıkma yasağı dün itibariyle kaldırıldı.  Ancak Çağ Çağ Caddesi araç trafiğine hala kapalı… Alt geçit ve Veysike kavşağında konumlanan polis zırhlı araçları araç ve motosikletlerin bölgeye girişine izin vermiyor. Yaya olarak geçişin serbest olduğu bölgedeki yasak 24 saati geçti.

Yasağın ardından düzenlenen operasyonlarda çatışmaların izleri de ortaya çıktı. Yıkılan bahçe duvarları, kurşunlara hedef olan demir kapılar, barikat olarak kullanılan araçlar, harabeye dönen evlerin olduğu görüldü.

Beton elektrik direklerinin devrildiği sokaklarda, bazı camiler de kurşunların hedefi olduğu görüldü.  PKK’liler, Abdulkadirpaşa Mahallesi Kartopu Sokağı'nda bulunan Seyitler Camisi’nin girişine döşediği mayının infilak ettirilmesi sonucu camide zararın oluştuğu gözlemlendi.

İlçede çatışmalarda zarar gören su ve elektrik şebekesinin onarım çalışması ise sürüyor. (M. Salih Keskin – İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.