banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Norşin Yamaç Köyü sorunlarının çözülmesini bekliyor

BİTLİS - Norşin ilçesine bağlı 200 hanelik Yamaç (Pav) köyü sakinleri, köylerine hizmet yapılmadığını savunarak yetkilileri göreve çağırdılar. Köylüler, kendilerine hizmet sunulmadığını için 30 Mart yerel mahalli seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık başına gitmediklerini belirttiler. Köylerindeki sorunlarının çözülmemesi durumunda, genel seçimlerde de oy kullanmayacaklarını ifade eden köylüler, 800 seçmene sahip köyün başta yolu olmak üzere tüm eksiklerinin tamamlanmasını istediler.

“Yetkililer neden sesimizi duymuyor?”
Defalarca kaymakamlığa başvurmalarına rağmen köyün sorunlarıyla ilgilenilmediğinden yakınan köy sakinlerinden Cemil Okuş, yetkililerin kendilerini başlarından savmakla yetindiğini belirterek, “Defalarca Norşin Kaymakamlığına hem yazılı hem de sözlü olarak başvuruda bulunduk. Kaymakam bizleri Bitlis Valiliğine gönderdi.  Bizler de Valiliğe giderek yollarımızın ve köyün alt yapısının yapılmasını ve içme suyu sorunumuzun çözülmesini istedik. Valilik bizlere, ‘Yolunuz yapılacak, çevre yoluna bağlamışız.’ dedi. Bu da 5 yılda dahi yapılamayacak bir yoldur. Halimiz perişandır. Köyümüz ana yoldan yaklaşık 800 metre uzaklıktadır. Bunun yapılması için büyük paralara ihtiyaç yoktur. Ama yapılmak istenmiyor.”dedi.



Okuş, “Yolun bozuk olmasından dolayı tozdan köyde durulmuyor. Bu yol güzergahında onlarca köy var ve hepsinin yolu bu şekil içler acısıdır. Köyümüze komşu olup, torpilleri olduğu için yolları yapılan köyler varken, neden bizimle ilgilenip yollarımız yapılmıyor.” diyerek yetkililere sitem etti.

“Hizmet yoksa oy da yok”
Elektrik, kanalizasyon ve içme suyu sorunu yaşadıklarını dile getiren Enver ve Maşallah Kurt ise, köye hizmet yapılmadığı taktirde, 30 Mart Mahalli Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi 29 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde de köy olarak oy kullanmama kararı alacaklarını ifade ettiler ve; “Elektriğimiz yok. İçme suyu, kanalizasyon ve yolumuz yok. Kendi imkanlarımızla yaptığım sondaj sonucu çıkardığım suyu içiyoruz. Bu da sağlıklı değildir.

Kanalizasyonumuzu kendimiz döşemek zorunda kaldık bu da köyün belirli noktalarında açıktan akıyor. Bu sorunları defalarca yetkili olan mercilere aktardık. Kaymakamlık bizlere ‘Hizmet yapacak paranın olmadığını söylüyor. Gereksiz olan tüm harcamalar için para var da, köyümüzün insani ihtiyacı olan hizmetlerin sunulması için mi para yok?”dediler.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
NorşinYamaç Köyü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.