banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Nizamettin Taş: PKK Kürt düşmanı siyasetinden vazgeçsin!

PKK’da 30 yıl boyunca kalan ve örgütün en üst yönetimine çıktıktan sonra 2004’te ayrılan Nizamettin Taş, PKK, HDP ve PYD’ye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kuzey Irak’ta Bölgesel Kürt Yönetimi'ne yakınlığıyla bilinen internet sitesine röportaj veren Taş, örgütün kirli planlarını gözler önüne serdi. Taş, çözüm sürecini bitirip çatışmalı ortamı yeniden başlatmak için hiçbir sebep bulunmamasına karşın PKK’nın, İran ve Suriye’nin etkisinde kalarak süreci sabote ettiğini söyledi.

HENDEKLERİN AMACI YOKTU

PKK’nın hendek ve barikatlarla başlattığı çatışma döneminin hiçbir amacı ve stratejisinin olmadığını anlatan Taş “Bu hedeften yoksun bir adımdı. Bundan dolayı başarıya ulaşma şansı yoktu"şeklinde konuştu.

KÜRT GENÇLERİ YOK EDİLDİ

PYD’nin de bölgede çok olumsuz bir siyaset izlediğine dikkat çeken Taş, “Kürtlerle değil, diğerleriyle ittifak yapıyorlar. Bu tehlikeli bir durumdur. Baas rejimi ve İran ile ilişkileri var. PKK ve PYD, Baas rejiminin varlığı için değil, Kürtlerin geleceği için mücadele etmelidir. PKK’nın artık Kürt düşmanı siyasetinden vazgeçmesi gerekiyor.

BU BİR TUZAKTI

Taş şunları söyledi "Çıkarılan çatışmaların bir izahı yok. Eğer buna bir isim verilecekse, bu Kürt gençlerini kırıma uğratma savaşıydı. ‘Binlerce insan öldü, şehirler yok oldu. Neyin uğruna? Burada bir tuzak var. Bazıları PKK’nın bunu kavrayamadığını söylüyor. Yok öyle bir şey.”

TAŞERONLUK YAPTIRDILAR

Taş "Rojava üzerine bir savaş var. Savaşan güçler Türkiye’yi denklemin dışına itmek için böyle bir savaş başlattılar. Bunu PKK’nın eliyle yaptılar. Bölge buna feda edildi. PKK ve HDP' de Kuzey Suriye'de statü peşinde "dedi.
KAYNAK:AKŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.