banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Nissibi'ya Selahaddin Eyyubi ismi yakışır


Fırat'ın iki yakasındaki ayaklarıyla Türkiye'nin Doğusu ile Batısı arasında kurulan, ülkemizin 3. en büyük, milli ve muhteşem köprüsüne Türkiye'nin 100 yıllık derdi, Kürt meselesinin halline yönelik; yerli "Milli birlik ve kardeşlik" hareketine tarihi bilinç ve mana katma yönünde.. En uygun isim şüphesiz ki Selahaddin Eyyubi ismidir.


Türk, Kürt, Arap.. istisnasız bütün Müslüman halkların gönlünde taht kuran.. Bin Yıl öncesinde de dağınık ve perişan durumdaki Müslüman halkların uyanışı, bir araya gelişi ve bölgedeki 100 yıllık Haçlı işgaline karşı topyekün direniş, kurtuluş ve zaferin bayraktarıdır Selahaddin Eyyubi. Selahaddin Eyyubi sadece askeri bir komutan, fatih değil.. Aynı zamanda uyanış ve yeniden yapılanmanın, medeniyet anlamında yeniden yükselmenin, alim ve erdemli bir kurucu liderdir.
Kamuoyunda Nissibi köprüsünün adı Urfa ve Kudüs fatihi Selahaddin Eyyubi olması yönünde talepler var.
Şanlıurfa'da yayın yapan GAP Gündemi gazetesi ise bugün manşetinde Selahaddin Eyyubi ismi ile ilgili haberinde okurlarına başta olmak üzere  tüm Türkiye kamuoyuna teklifte bulununduğu bir kampanya başlattı.


Köprü ile ilgili bilgiler
Taşınan        Motorlu taşıt
Geçiş            Atatürk Baraj Gölü
Konum         Adıyaman-Şanlıurfa
Tasarım       Gülsan İnşaat
Türü             Asma köprü
Uzunluk        610 m
Genişlik        24,50 m
Yapım          ?74.325.012
Başlangıç tarihi 26 Ocak 2012
Açılış                2015

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.