banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

Nihayet Edene İçme Suyu Grup Projesi'ni tamamlandı

Kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek vatandaşlara hizmetler ulaştıran Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, yıllar önce bir türlü bitirilmeyen Edene İçme Suyu Grup Projesi, 61 bin metrelik içme suyu hattından oluşan proje yaklaşık 36 kırsal mahallede yaşayan vatandaşların içme suyu sorununu çözerek içme suyu arıtma tesisinden alınarak verilen temiz, sağlıklı ve arıtılmış içme suyuna kavuşturdu.
ŞUSKİ Genel Müdürlüğü proje kapsamında yaklaşık birkaç ay önce 6 (altı) mahalleye verdiği temiz, sağlıklı ve arıtılmış içme suyunu şimdi de 16 (on altı) mahalleye vermenin sevinci içerisinde gerçekleştirdi. 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ŞUSKİ Genel Müdürü M.Hamdi Us, Büyükşehir Genel sekreter yardımcısı Emin Özçınar, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu ve 16 kırsal mahalle muhtarı, Haliliye ilçesine bağlı Anaz köyünde bir araya geldiler. Mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ile görüşen ve tek tek dinleyen Başkan Çiftçi’yeyıllardır yaşadıkları içme suyu sorununu çözdüğü için teşekkür ettiler.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: HALKIMIZA HİZMETİN EN İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yıllar sonra arıtılmış, temiz içme suyuna kavuşan kırsal mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Çiftçi, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz kırsaldaki gurup içme sularını icraata geçirmeye devam ediyor. Haliliye ilçemizin Anaz mahallesindeyiz 16 mahalleye bugün itibari ile arıtılmış şebeke suyu verildi. Öncelikle mahallelerimize, muhtarlıklarımıza, halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Hedefimiz zaten özellikle ova içerisinde Harran, Akçakale, Eyyübiye ve Haliliye’nin ova kısmında kalan yerleşim yerleri sulamadan dolayı su seviyesinin yükselmesinden dolayı suyun tadında, renginde bozulmalar var. Bir de kuyuları iptal etmek istiyoruz. Allah’ın izni ile bunlar programlanmış şekilde uygulanarak yılsonuna da geriye kalan dört mahalleyi de ekiplerimiz bitirecekler. Ş1 Edene içme suyu gurubu projesi 2002’de başlayan bir proje ama Allah’a şükürler olsun bir projenin halk için anlam ifade edebilmesi için suyu oraya akıtmamız lazım halkımızın ondan istifade etmesi lazım buda bize nasip oldu. Ben emeği geçen ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzün şahsında tüm ŞUSKİ personelimizi, teknik ekibi çalışan tüm işçi kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Anaz mahallemize ve tüm 16 mahallemize de hayırlı uğurlu olsun, rabbim yar ve yardımcımız olsun” dedi.

MAHALLE MUHTARLARINDAN BAŞKAN ÇİFTÇİ’YE TEŞEKKÜR

Kendilerini arıtılmış, sağlıklı içme suyuna kavuşturdukları için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür ederek “Su hayattır, hayat için yapılan her türlü hizmetin önüne geçilecek bir şey göremiyoruz, Başkanımıza teşekkür ederiz” dediler.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.