banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Nihayet Şanlıurfa İçin Hukuk Fakültesi Onayı Çıktı

Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Harran Üniversite bünyesinde Hukuk Fakültesi kurulması ve Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci alınması YÖK tarafından karara bağlandığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rektör Taşaltın, "Şanlıurfa'mızın uzun yıllardır beklediği Hukuk Fakültesi kurulması ve Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci alınması YÖK tarafından onaylandı. Bu sevindirici kararın başta Harran Üniversitesi olmak üzere şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum"  diyerek geçtiğimiz yıl kurulan Diş Hekimliği Fakültesine bu yıl öğrenci alınacağını da açıkladı.

ŞANLIURFALILAR YILLARDIR BEKLİYOR

Şanlıurfa'da büyük bir boşluğu doldurması beklenen Hukuk Fakültesi müjdesi kentte büyük bir memnuniyetle karşılandı. Şanlıurfa'da hukuk fakültesi olmadığı için her yıl binlerce öğrenci başta Kıbrıs olmak üzere çeşitli illerde eğitim almaya gidiyordu. Hukuk Fakültesinin kurulması kararı bakanlar kurulunda onaylandıktan sonra öğretim elemanlarının tamamlanmasıyla öğrenci alımına başlayacak. bu yıl sürecini tamamlayacak olan fakültenin 2019-2020 eğitim öğretim yılında öğrenci alması bekleniyor.

İLK OLARAK 2010 YILINDA HALİL MUTLU AÇILACAĞINA SÖZ VERMİŞTİ

28 Aralık 2010 yılında dönemin Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Hukuk fakültesinin açılacağını söylediği açıklamasında şunları söylemişti: "Ortadoğu ülkelerinden birçok öğrenci gelmekteydi. Astronomi, matematik ve daha sonra İslam bilimleri olmak üzere birçok bilim adamı yetişmiş bir Üniversiteyiz. Buradan aldığımız destekle ve şevkle, tarihi sorumlulukla bizde bu üniversiteyi bu yolda ileriye götürmeye gayret etmekteyiz. Önümüzdeki günlerde fen-edebiyat fakültesini fen ve edebiyat fakülteleri olarak ikiye ayıracağımızı bir müjde olarak verebilirim. Hukuk fakültesi için YÖK'e yazımız gitti. YÖK'ten Bakanlar Kuruluna gidip kabul edilirse hukuk fakültemizde olacak" demişti. aradan geçen yıllarda bir türlü onayı alınmayan Hukuk Fakültesi kurulması için nihayet YÖK'ten onayın çıktığı müjdesi geldi.
www.balikligol.com

Anahtar Kelimeler:
Harran Hukuk Fakültesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hayırlı olsun 6 yıl önce

Rektör Hoca ve onu yanlış bilgilendirerek güya geçmiş yönetimlerden intikam alıp kendi açıklarını kapatmaya çalışanlar yazılsalar iyi olur. Hukuk herkese lazım :)

Avatar
ahmet baziki gayberi 6 yıl önce

ş.urfamıza ne zaman eczacılık fakültesi açılacaktır

Misafir Avatar
Ahmet Hasretim63 3 yıl önce @ahmet baziki gayberi

hukuk fakültesi henuz açılamadı 3 yıl itmesine rağmen harranda açılamadı hukuk fakültesi

Beğenmedim! (0)
Avatar
KEMAL 6 yıl önce

Üniversitemiz çok iyi yolda ama YÜKSEKOKULLARIMIZ DENETİMSİZ BİR EL ATILMALI...EĞİTİM KALİTESİ ARTIRILMALI ACİLEN...

Avatar
mehmet 6 yıl önce

Gerçekten yüksekokullarda hoca çok ama eğitim sıfır....el atılmalıdır...

Avatar
Türkçeci 6 yıl önce

Bir de iletisim fakültesi açmaklazım Balikligol.com'un editörleri için. "Nihayet" ne arkadaş????