banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Neyine Güveniyor bu adam

Temizözün avukatından yargıya rest!

Diyarbakırda görülen faili meçhuller davasında Temizözün avukatı Özhan, mahkeme heyetine adeta rest çekti. Özhan, mahkeme başkanı Yılmaza, Siz 9 kez müebbet verseniz de Yargıtay bunu 3 yıla indirecek. dedi...

Güneydoğuda 1993-95 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetlerden sorumlu oldukları iddiasıyla, eski Kayseri İl Jandarma Komutanı emekli Albay Cemal Temizözün de aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Bugüne kadar görülen 22 duruşmaya katılan sanık avukatlarının, savunmadan daha çok savcı ve mahkeme heyetini eleştirmesi ve tehditvari sözler sarf etmesi dikkat çekiyor. Diyarbakır 6ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında da benzer şeyler yaşandı.

Kayseri Şeker Fabrikasındaki yolsuzluk operasyonunda da adı geçen Temizözün avukatı Mustafa Olcayto Özhan mahkeme heyetine adeta rest çekti. Özhan, söz alarak mahkeme başkanı Menderes Yılmaza, Biz dosyayı incelettik. Uzmanlar baktı delil durumlarına. Siz 9 kez müebbet verseniz de Yargıtay bunu 3 yıla indirecek. Onun için bir an önce kararınızı verin. diye konuştu.

Müvekkillere isnat edilen suçlamalarla ilgili olarak bugüne kadar yapılan yargılama sırasında elde edilen delillerin hiçbirinin somut delil niteliğinde olmadığını iddia eden Mustafa Olcayto Özhan şunları söyledi: Bize göre dosyada müvekkiller açısından isnat edilen suçlamalarla ilgili maddi ve somut delil bulunmadığını düşünüyoruz. Müvekkiller hakkında isnat edilen suçlamalar bir an kabul edilse ve haklarında mahkumiyet cihetine gidilse ve verilen karar Yargıtayca da onansa bile, eski yasalara göre müvekkillerin yatacakları süre 4 yıldır, bu nedenle bu aşamada tutuklulukta geçirdiği süre de dikkate alındığında neredeyse müvekkil açısından infaz aşamasına geçilmektedir.

Sanık avukatlarından Ünsal Aktaş ise mahkeme üyesi Selahaddin Menteşin daha önce başka bir dava dosyasında yazmış olduğu muhalefet şerhi nedeniyle dosya içinde taraf olduğunu öne sürdü.

 ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.