banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Abdülkadir Barut Şanlıurfa DEVA Partisi İl Yönetimi Kovancı Mahallesi

Nemrut Krater Gölüne ilgi büyüyor

Bitlis’in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçe sınırları içerisinde bulunan Nemrut Dağı ve Krater Gölü, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğrayan mekanların başında geliyor.

İsmini M.Ö 2 bin 100 yılında yaşayan Babil kralı Nemrut’tan aldığı söylenen dağ, 4’üncü zamanda patlaması sonucu oluştuğu biliniyor. Nemrut dağında oluşan Kaldera’nın yüzölçümü 40 kilometrekare olduğu belirtiliyor.

6 kilometre çapa sahip olan Nemrut Krater Gölü Kaldera’nın içerisinde 5 göl, çok sayıda lav çıkış merkezi, sıçratma konisi, lav hunisi, sıcak su kaynakları ve 6 adet mağara bulunuyor. Gölün ortalama derinliği 100 metre, en derin yeri ise 155 metre. Deniz seviyesinden yüksekliği 2 bin 247 metre olan gölün Van Gölü'nden 600 metre yüksekte olduğu belirtiliyor.

Her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan Nemrut Krater Gölü, doğa güzelliği ve manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.